Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος για τον έναν χρόνο καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής

Αυτό συνέβη και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και επακολούθησαν οι γνωστές ανακοινώσεις, παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική.Αλλοίμονο όμως, μια απο τα ίδια. Ανούσια και ανώφελη κόντρα και κοκορομαχία."Δέν τα κάνατε εσείς, τα βρήκατε έτοιμα από εμάς" η μία πλευρά, ανταπάντηση από την άλλη.

Πόλεμος για το χθες και όχι για το αύριο. Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ίδιες κορώνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δυνατόν μία νεοεκλεγείσα αρχή είτε Περιφερειακή είτε Δημοτική να οριμάσει μελέτες, να εξασφαλίσει πιστώσεις, να εντάξει εργα να τα δημοπρατήσει και πολύ περισσότερο να τα υλοποιήσει μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες του ενός έτους .Αυτό σημαίνει η οτι οι προηγούμενοι ήταν ανύπαρκτοι η ότι οι επόμενοι είναι διαστημικοί.

Ούτε το ένα μπορεί να συμβαίνει ούτε το άλλο. Μού δίδεται η ευκαιρία να αναφέρω ότι οι τρείς Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, παρέδωσαν το 2010 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώριμες μελέτες, εξασφαλισμένες πιστώσεις αλλά και δημοπρατημένα έργα με εγκατεστημένους εργολάβους, πριν παραδώσουν τη σκυτάλη, καθώς και αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδος περίπου δέκα εκατομμύρια  Εuro.Άλλωστε αυτή ήταν η αποστολή μας και δεν χτυπήσαμε τις καμπάνες για να το διαλαλήσουμε. Η οποιαδήποτε λοιπόν Αρχή όταν παραδίδει στον επόμενο δεν αναλώνεται στο να θυμίζει το παρελθόν.

Αποστολή της είναι να συμβάλει κριτικά και εποικοδομητικά για το καλύτερο. Η παρελθοντολογία δεν προάγει το δημόσιο διάλογο. Ειδικά,  θέματα όπως η Πατρών- Πύργου, η πολύπαθη, είναι προτιμότερο να μην υπενθυμίζεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας διότι οι ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων  της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και των Αυτοδιοικητικών είναι εγκληματικές.

Δημοπρατήθηκε προ ετών, ήλθαν οι επόμενοι κατάτμησαν την εργολαβία, ξαναήλθαν οι προηγούμενοι και η κατ ευφημισμό Εθνική οδός παραμένει ακόμα πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα τροχαία .Δεν θα συνεχίσω αποδίδοντας ευθύνες, όμως με λιτανείες δρόμος δε γίνεται. Η Περιφέρειά μας κυροί είναι πρώτη στην ανεργία και τρίτη απο το τέλος στο κατά κεφαλή ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.Σ τόχος όλων μας είναι να την ανεβάσουμε επίπεδο. Όλα τ άλλα είναι νά χαμε να λέγαμε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE