Επιστολή Τζανάκου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων

 

 

Κύριε πρόεδρε

βρισκόμαστε στην Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 και η ώρα είναι 12.30.

δυόμισι ώρες πριν το έκτακτο Συμβούλιο το οποίο απαιτησαμε  με επιστολές μας 7 παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Την περασμένη Τρίτη πριν από επτά ημέρες, παραβαίνοντας κάθε κανόνα και εγκύκλιο του Υπουργείου, για τον τρόπο που ο πρόεδρος διαχειρίζεται τη χρονική  απόσταση μεταξύ Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου,  μας δώσατε 4-5 ώρες χρόνο, για να παραλάβουμε, μελετήσουμε, συντάξουμε και  καταθέσουμε την Εναλλακτική πρόταση για την οποία και σας είχαμε ενημερώσει.

Τα καταφέραμε όμως και την καταθέσαμε.

Στη συνέχεια δηλώσατε αδυναμία να κατατεθεί η απο το νόμο προβλεπόμενη εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών, επειδή είχατε μόνο λίγη ώρα 

στη διάθεσή σας.  Αν είχατε μια ώρα παραπάνω μας δηλώσατε πως δεν θα είχατε πρόβλημα. Προκαλέσατε με αυτές σας τις ενέργειες μια απαράδεκτη κατάσταση ΣΤΗΝ ΑΊΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Δημοτικού Συμβουλίου,  κατευθύνοντας τους εργαζόμενους εναντίον των δημοτικών μας συμβούλων, δείχνοντας εμας ως υπεύθυνους,  προκειμένου να βγάλετε από πάνω σας την ευθύνη.

Δεν είχατε το θάρρος να παραδεχθείτε μπροστά  στους εργαζόμενους, πως ο βασικός υπεύθυνος ήσασταν εσεις.

Σήμερα επτά ημέρες μετά η αλήθεια αποδεικνύεται.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΣ

Σήμερα επτά μέρες αργότερα και ακόμα δεν μας έχει σταλεί  η εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών, η οποία αποτελεί και  αναγκαία προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο. Εκείνη που θα χρειαζόσασταν μόνο μια ώρα για να την μελετήσετε. Προφανως θα μας στείλετε την εισήγηση λίγα λεπτά πριν το  συμβούλιο για να μην προλάβουμε να την μελετήσουμε και να πάρουμε θέση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ.

Με τη στάση σας αυτή κύριε πρόεδρε, μας αναγκάζετε να σας επισημάνουμε:

Η εναλλακτική πρόταση αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους ως ισότιμη με την πρόταση της Δημοτικης Αρχής. Αυτό ορίζει ο νόμος και οι σχετικές εγκύκλιοι.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι (Δημοτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες)  είναι από το νόμο υποχρεωμένοι  να προβούν στις ίδιες ενέργειες που θα προέβαιναν  και όταν κατατίθεται η πρόταση της Δημοτικής Αρχής - μέσω της Οικονομικής επιτροπής. 

Ελπίζουμε πως για τις υποχρεώσεις του κάθε εμπλεκόμενου, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας,  θα έχετε ενημερώσει σχετικά τους πάντες και θα τους έχετε επισημάνει τις υποχρεώσεις  τους.

Ενέργειες οι οποίες προβλέπονται να γίνουν από  τους εμπλεκόμενους, οφείλουν να πραγματοποιηθούν πριν ή μετά το συμβουλιο προκειμένου να υλοποιηθεί η βούληση του νομοθέτη.

Ελπίζουμε πως η όποια καθυστέρηση των επτά ημερών αδυναμίας να προχωρήσετε σε συμβούλιο, να μην υποκρύπτει πράξεις και παραλείψεις  όπως εκείνες της 2ης αναμόρφωσης με τις οποίες προκλήθηκε ακύρωση των δικών μας κωδικών από την Αποκεντρωμένη και που στη συνέχεια  δικαιωθήκαμε όταν προσκομήσαμε στοιχεία  που είχαν 'ξεχαστεί' να αποσταλούν, ενω υπήρξε  και παρέμβαση περί νομιμότητας η οποία και κατερρίφθει.

Ελπίζουμε πως η επταήμερη και με ευθύνη σας καθυστέρηση έχει να κάνει απλώς με τη δικαιολογία πως έλειπε ο αρμόδιος υπάλληλος (αν μπορεί να είναι ισχυρό αυτό όταν η υπηρεσία διαθετει δεκάδες εργαζόμενους) Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε Η ώρα είναι 13.08 της Δευτέρας 27 Ιουλίου Το συμβούλιο ξεκινά στις 15.00 και ακόμα αναζητείται η εισήγηση.

 

Νίκος Τζανάκος

Δημοτικός Σύμβουλος

Πάτρα η δική μας πόλη

 

 

ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE