Αχαΐα: "Πόλεμος" για την τιμολογιακή πολιτική του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

"Πόλεμος" για την τιμολογιακή πολιτική του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μετά τη χθεσινή απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για το περιβαλλοντικό τέλος. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στη χθεσινή του συνεδρίαση (1η Ιουνίου), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, καταψήφισε το περιβαλλοντικό τέλος, που προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. (Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Αχαΐας, κ. Αλεξόπουλο.

Πρόκειται για ένα ακόμα χαράτσι, που ψήφισαν και εφαρμόζουν από κοινού τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε. Ένα χαράτσι που θα φορτωθεί ξανά στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Η Δημοτική Αρχή, από το 2015, είχε έτοιμο το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, η καθυστέρηση στην υλοποίησή του όμως, οφείλεται στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, αλλά και στον σφοδρό ανταγωνισμό ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα βάλει στο χέρι αυτό το νέο πεδίο κερδοφορίας.

Ως Δημοτική Αρχή, διαφωνούμε με την πληρωμή τέτοιου φόρου, γιατί μετακυλύει όλη την ευθύνη στους Δήμους και στους Φορείς Διαχείρισης και ουσιαστικά ρίχνει όλο το βάρος στα λαϊκά νοικοκυριά, μιας και το ποσό αυτό θα πληρωθεί μέσω των δημοτικών τελών. Άλλωστε, εμείς διαφωνούμε συνολικά με την ύπαρξη ανταποδοτικών τελών και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε σταθερά μάχη για τη σταδιακή μείωσή τους, μέχρι την κατάργησή τους.

Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει δυναμικά αυτό το νέο φόρο που θέλουν να του φορτώσουν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ που τον εφαρμόζει, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον νομοθέτησε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Με λύπη βλέπουμε τον Δήμαρχο Πατρέων να συνεχίζει να κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τους υπόλοιπους Δημάρχους της Αχαΐας για την επιβολή της περιβαλλοντικής εισφοράς του Ν 4609/2019, την ίδια ώρα μάλιστα που ο ίδιος φέρει την ευθύνη για την επιβολή αυτού του τέλους στους πολίτες της Αχαΐας.

Για να γνωρίζει ο πολίτης της Πάτρας την αλήθεια που ο κ. Πελετίδης αποκρύπτει, υπογραμμίζουμε τα εξής:

-Το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν κατασκευάσει εργοστάσιο, όπως συμβαίνει δηλαδή εν προκειμένω με την Πάτρα όπου καθυστέρησε οικτρά ο κ. Πελετίδης.

-Το πρόστιμο αυτό δεν το έφερε προς συζήτηση ο κ. Αλεξόπουλος όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πελετίδη, αλλά είναι νόμος του κράτους που δυστυχώς αν παραμείνει θα το πληρώσουν οι Πατρινοί εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής, ενώ οι Ηλείοι π.χ. που έχουν εργοστάσιο, όχι.

-Το πρόστιμο αυτό το πληρώνουν επίσης οι Πατρινοί γιατί η ιδιωτική εταιρία στην οποία έχει αναθέσει την ανακύκλωση ο κ. Πελετίδης έχει επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης μόλις 4.5% αντί του 50% που είχε βάλει στόχο ο Δήμαρχος.

Συνεπώς καταψηφίστηκε χθες κάτι που είναι νόμος του κράτους, χωρίς αυτό να έχει καμία απολύτως σημασία, μόνο και μόνο για να παραπλανήσουν οι Πατρινοί και να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες για τα χαράτσια που τους επιβάλλονται εξαιτίας του Δημάρχου.

Οι παλικαρισμοί και η αποτελεσματικότητα του κ. Πελετίδη φαίνεται ότι εξαντλούνται στην καταψήφιση ενός νόμου ο οποίος επειδή είναι νόμος του κράτους μοιραία θα εφαρμοστεί αν δεν αλλάξει, και αυτό ο κ Πελετίδης το ξέρει. Το κάνει μόνο και μόνο για να έχει λόγο να φωνάζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Η υποκρισία του δεν έχει όρια.

Εμείς θα διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτού του νόμου, γιατί δεν χρωστάνε οι Πατρινοί να πληρώνουν την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Τον καλούμε να αφήσει τους θεατρινισμούς και να έρθει να παλέψουμε θεσμικά έτσι ώστε να αλλάξει αυτός ο νόμος.

Όλα τα άλλα είναι για φθηνή λαϊκή κατανάλωση.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE