Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον νέο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Νίκο Σπανουδάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε για τα μέτρα του Δήμου που αφορούν στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις χιλιάδες θέσεις στάθμευσης που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, κοντά στο κέντρο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης 1.000 περίπου θέσεων στην Ακτή Δυμαίων και τη δωρεάν μεταφορά οδηγών με λεωφορεία από και προς το κέντρο, από τις 7 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

Επίσης δωρεάν, είναι και ο χώρος στάθμευσης 300 θέσεων, που έχει δημιουργηθεί στον Άγιο Διονύσιο.

Με το συμβολικό αντίτιμο των 30 λεπτών, λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και εξυπηρετεί όσους έχουν σοβαρή ανάγκη και θέλουν να σταθμεύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Καταργήσαμε -είπε ο Δήμαρχος- το χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης, που λειτουργούσε ιδιωτική εταιρεία. Το νέο σύστημα στάθμευσης, εποπτεύεται με θετικά αποτελέσματα από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία και λειτουργεί αποτελεσματικά.

Τόνισε στον Αστυνομικό Διευθυντή, ότι το βασικό πρόβλημα που για πολλά χρόνια δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, αφορά την διπλοστάθμευση, που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της Τροχαίας.

Όσον αφορά την μικροπαραβατικότητα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η αυστηρότητα του νόμου πρέπει να εξαντλείται στους αποδέκτες, τους μεσάζοντες και τους εμπόρους, όλους όσους θησαυρίζουν από τα προϊόντα των κλοπών και των αξιόποινων πράξεων.

Επεσήμανε ότι η περιθωριοποίηση και η μικροπαραβατικότητα σχετίζονται με τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές που δεν ικανοποιούν ούτε τις στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, εργασία, μόρφωση, πολιτισμό, αθλητισμό.

Η ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους είτε την παρουσιάζουν ως «δίκαιη» είτε ως «σταθερή», είναι η αιτία που εξωθεί τους εξαθλιωμένους στο περιθώριο και την μικροεγκληματικότητα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή του δήμου Αιγιαλείας, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Καραΐσκου, έχει ξεκινήσει ήδη δράσεις για την εδραίωση της ανακύκλωσης στην επικράτεια του δήμου. Ήδη το «Ραντεβού με την ανακύκλωση», ξεκίνησε από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες των δημοτικών ενοτήτων του δήμου, να προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμά τους σε προκαθορισμένη ώρα στους υπαλλήλους της καθαριότητας σε κεντρικά σημεία των κοινοτήτων και οικισμών της Αιγιάλειας.

Σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την ανακύκλωση, με μοναδικό στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, γεγονός που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για όλους. Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης είναι ο μοναδικός τρόπος για την επιτυχία του εγχειρήματος, μέσω της καλλιέργειας μιας υπεύθυνης και φιλικής προς το περιβάλλον στάσης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για το σχεδιασμό που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή για την ανακύκλωση, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 19:00, με συνέντευξη τύπου, ανοιχτή για το κοινό, από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καραΐσκο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Μεγάρου «Αλέκος Μέγαρης». Στη συνέντευξη τύπου η νέα δημοτική αρχή θα «ξεδιπλώσει» το αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων που αφορούν την ανακύκλωση. Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί ένα «ξεχωριστό» πάρτι  για μικρούς και μεγάλους, στην πλατεία «Υψηλών Αλωνίων», με μήνυμα «Διασκεδάζουμε χωρίς να Ρυπαίνουμε», με μουσική και πολλές εκπλήξεις!

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε όλη την επικράτεια του δήμου και σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Αιγιάλειας, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το κρίσιμο ζήτημα της ανακύκλωσης.

Ο δήμος Αιγιαλείας προσκαλεί όλους τους πολίτες της περιοχής, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για να γίνουν και οι ίδιοι κοινωνοί του μηνύματος της ανακύκλωσης.

Οι πρώτες δύο εβδομάδες της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου δυτικής Αχαΐας, πέρασαν και αξίζει να δούμε με ποια θέματα καταπιάστηκε δεδομένου ότι πρόκειται και για ένα Δήμο με αρκετά και σοβαρά προβλήματα. Μας ενημερώνει η νέα δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η δημοτική αρχή κινήθηκε στις εξής κατευθύνσεις:

• Ορισμός Προέδρου Δ.Σ., Αντιδημάρχων, επιτροπών κλπ.

• Αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της καθημερινότητας.

• Παραλαβή από την απελθούσα δημοτική αρχή.

• Ενημέρωση, γνωριμία με το προσωπικό και την ιεραρχία των υπηρεσιών, έλεγχος της κατάστασης των 8μηνιτών.

• Ετοιμότητα σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

• Προετοιμασία της Αχαΐας για την εορτή της ανύψωσης του Τίμιου Σταυρού.

Αναλυτικότερα:

- Η νέα δημοτική αρχή, έχοντας ως πρώτο μέλημά της το πρόβλημα της ύδρευσης στο Δήμο, έδωσε προσωρινές λύσεις, μέσω ιδιωτικών γεωτρήσεων, επισκευής βλαβών και απομόνωσης τμημάτων δικτυών, στα προβλήματα που αντιμετώπιζε τόσο η Κάτω Αχαΐα όσο και οι υπόλοιπες κοινότητες. Επίσης σταδιακά αποκαθίστανται και οι λειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού.

- Έγιναν παρεμβάσεις στον τομέα καθαριότητας, ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης της Κάτω Αχαΐας, ενόψει και του εορτασμού του Τιμίου Σταυρού και σταδιακά ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

- Έγινε καταγραφή των αναγκών στον ηλεκτροφωτισμό ανά την επικράτεια του Δήμου και ξεκίνησε η αποκατάσταση των ελλείψεων στο δημοτικό φωτισμό από την Κάτω Αχαΐα και θα επεκταθεί στην συνέχεια και στις άλλες κοινότητες.

- Ξεκίνησε έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων, έγινε καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ώστε αυτές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές κατά τη νέα σχολική χρόνια που ήδη ξεκίνησε.

- Συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων που αφορά το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του Δήμου. Επίσης ζητήθηκαν στοιχεία από τις απερχόμενες διοικήσεις του νομικού προσώπου του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δυμαίων και της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δυμαίων του Δήμου.

- Έγινε σύσκεψη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ ολοκληρωθήκαν οι διαδικασίες ώστε οι δημότες να ενημερώνονται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα από ζωντανή μετάδοση τους.

- Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και πρώτη γνωριμία με τους υπαλλήλους του Δήμου, όπου και τους ζητήθηκε η συστράτευσή τους στον κοινό στόχο της εξυπηρέτησης του δημότη, εργατικότητα, συνέπεια, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα στους εργαζόμενους την αμέριστη στήριξη σε όσα θέματα τους απασχολούν.

- Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σωματεία και φορείς για το θέμα με τα αδέσποτα, καθώς τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια του Δήμου υπάρχει έντονο το φαινόμενο της παρουσίας και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής αδέσποτων ζώων συντροφιάς (κυρίως σκύλοι) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευζωία των ίδιων των ζώων, τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

-Καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι οκταμηνίτες και να μπουν σε πρόγραμμα εργασίας γιατί αρκετοί από αυτούς, με τεράστιες ευθύνες της απελθούσας δημοτικής αρχής, είναι κυριολεκτικά άφαντοι.

-Καθημερινά ο δήμαρχος και στελέχη της νέας δημοτικής αρχής ασχολούνται και αναζητούν λύσεις στα εφιαλτικά προβλήματα της ΔΕΥΑΔ με συνεχείς επαφές με προμηθευτές, εργολάβους, ΔΕΗ σε μια προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων για συνέχεια της λειτουργίας της και παροχή νερού στους δημότες.

-Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε προμήθεια πίσσας και βελτιώθηκε η κατάσταση των δρόμων στην Κάτω Αχαΐα. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στον υπόλοιπο δήμο.

Ανακοίνωση κατά της επίσκεψης του πρέσβη της Αμερικής στην Πάτρα και διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στην πλατεία Ολγας. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Καλούμε το λαό της Πάτρας να πάρει μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν οι οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Όλγας στις 8μμ. Από 19 έως 21 Σεπτέμβρη, στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο, από την εφημερίδα Πελοπόννησος, με θέμα: «Περιφερειακή πολιτική ανάπτυξη με έμφαση στην Ελληνική πραγματικότητα». Προσκαλεσμένος στο συνέδριο είναι και ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ.

Τα «σούρτα – φέρτα» του Αμερικανού πρέσβη, στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και αλλού, συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια από μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Ο πρέσβης συμμετέχει στο συνέδριο στην ενότητα «ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης», αφού, για την περιοχή μας, υπάρχουν σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μαζί με μια σειρά και από άλλες επιδιώξεις των ΗΠΑ, για λιμάνια, αγωγούς, ανεμογεννήτριες κ.α. Οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι σχετικές αντιπαραθέσεις, αφορούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Ο όλος σχεδιασμός σχετίζεται με τη διείσδυση των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια και τις αντιθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Έχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βαρουφάκη, γιατί όλοι «πίνουν νερό» στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Όλα είναι δεμένα και με την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της Ν.Δ τον Οκτώβρη με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρέσβης Πάιατ αποκαλύπτει τα σχέδιά τους και τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ με τις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 22 Ιουλίου 2019 υποστηρίζει: «Τα καλά νέα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή και δυνατή Ελληνοαμερικανική σχέση κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα. Και νομίζω ότι πρέπει να πιστώσουμε στην προηγούμενη διοίκηση για την πρόοδο που είχαμε, για παράδειγμα στην συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας. Τώρα έχουμε μια καθαρή δέσμευση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ομάδα του για να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα… όπως γνωρίζετε πολύ καλά ο ρυθμός της αμυντικής συνεργασίας μας είναι υψηλότερος από ότι ήταν για δεκαετίες. Πρόκειται για την πολύ στενή σχέση στη βάση της Σούδας, τις σημαντικές επιχειρήσεις με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones MQ-9) στη Λάρισα, το βηματισμό των στρατιωτικών ασκήσεών μας και τις εναλλαγές των Αμερικανικών δυνάμεων μέσω Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, την παρουσία της Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης στο Στεφανοβίκειο».

Καλούμε το λαό, τη νεολαία της Πάτρας σε συσπείρωση, για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

ΟΧΙ στη νέα, καταστροφική για το λαό συμφωνία με τις ΗΠΑ, που ετοιμάζει η ΝΔ!

Να κλείσουν ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε ΣΟΥΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΡΑΞΟ, ΑΚΤΙΟ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ κ.α.!

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.!

ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!

Καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των φαντάρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε βάρος των λαών!

Με δυνατό λαϊκό κίνημα και συμμαχία των εργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η Αχαΐα και η χώρα μας, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»

Παράταση της προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, προβλέπει τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών. Η προθεσμία έληγε στις 17 Σεπτεμβρίου και η παράταση δίνεται κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και συνεννόησης του τελευταίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE