Επανέρχονται στην Λαϊκή Αγορά οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων, από 18/1/2021, σύμφωνα με την  Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 3060/2021 - ΦΕΚ 89/Β/16-1-2021.

Σε κάθε Λαϊκή αγορά, από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

Το Σάββατο 23/1/2021 η Λαϊκή Αγορά του Αιγίου θα λειτουργήσει με το 50% των παραγωγών πωλητών και εποχιακών αγροτικών προϊόντων καθώς  και με το 50% των επαγγελματιών πωλητών των βιομηχανικών προϊόντων. 

Οι πωλητές θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα ατομικής  προστασίας καθώς και προστασίας των καταναλωτών (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες και απόσταση από τους καταναλωτές).  

Η απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Οι πωλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις θεωρημένες άδειές τους να τηρήσουν τις αποστάσεις και όλες τις παραπάνω υποδείξεις.  

Η λαϊκή αγορά του Αιγίου θα λειτουργήσει με την καθοδήγηση υπαλλήλου του Δήμου Αιγιαλείας και τον έλεγχο της λειτουργίας θα μεριμνήσει  η  Δημοτική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου. 

 

Από το Δήμο Αιγιαλείας ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν σε Ακράτα και Αιγείρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης του covid-19.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις 9.30 π.μ. τόσο στο Κέντρο Υγείας Ακράτας όσο και στο πρώην Δημαρχείο Αιγείρας, ώστε να προσέλθουν οι πολίτες και να πραγματοποιηθούν rapid tests.

Υπογραμμίζεται πως μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων covid-19 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, η αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης με αρμοδιότητες Δ.Ε. Ακράτας-Αιγείρας κα Μαρία Σταυροπούλου απέστειλε κατεπείγον έγγραφο προς τον ΕΟΔΥ, ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην περιοχή, με σκοπό την ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης και κατ’επέκτασιν τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι, η μεγίστη προσφορά προς τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, είναι να μην θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή, εστιάζουμε στα μέτρα πρόληψης και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων της διασποράς του ιού με τη δική σας πολύτιμη συνδρομή» σημείωσε σχετικά στο έγγραφό της η κα Σταυροπούλου.

 

Στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» προσκλήθηκε και συμμετείχε, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη λήψη μέτρων προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊου COVID 19 στους καταυλισμούς Ρομά, στην διαχείριση της πανδημίας,  ενώ αναφορά έγινε γενικότερα στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά.

Κατά την παρέμβασή του ο κ. Φαρμάκης μεταξύ άλλων τόνισε  ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό των Ρομά και συνεργάζεται στενά με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, έχοντας θέσει ως βασική κατεύθυνση την κοινωνική ενσωμάτωσή του πληθυσμού, την άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε βιώσιμες λύσεις και να εξασφαλίσουμε τρόπους ώστε οι Ρομά να παραμείνουν ασφαλείς κατά την περίοδο της πανδημίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού της Αυτοδιοίκησης, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με τους Δήμους που διατηρούν Κέντρα Κοινότητας με παραρτήματα Ρομά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλης Πάντζος περιέγραψε  δύσκολες συνθήκες σε καταυλισμούς της Δυτικής Ελλάδας και ζήτησε να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ουσιαστική συνεργασία που έχει η Συνομοσπονδία  με την Περιφέρεια. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι περιοχών που διαβιούν ρομά, η εντεταλμένη σύμβουλος - Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής  και ισότητας Αμαλία Βούλγαρη- Πολονύφη, καθώς επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων από τοπικά παραρτήματα και ανταποκριτές.

 

 

 

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της: 

 

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήταν αποκαλυπτική στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το πώς παρακολουθεί τις διαδικασίες υλοποίησης των διαγωνισμών για έργα και προμήθειες στον Δήμο Πατρέων.

 

Εκεί δήλωσε ότι τις γνωματεύσεις των επιτροπών διαγωνισμών τις εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτουν το τελευταίο διάστημα ουκ ολίγες προδικαστικές προσφυγές κατά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε έργα και άλλα.

 

Ερωτηματικά προκαλεί, μάλιστα, η άρνηση στην πρότασή μας για γνωμοδότηση κάθε διαγωνιστικής διαδικασίας από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Πατρέων, κάτι που θα διασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα του Δήμου όσο και του πατραϊκού λαού.

 

Τέλος, κύριε Πελετίδη σε ό,τι αφορά τις συκοφαντίες των άμισθων και έμμισθων συνεργατών σας σε βάρος του εκπροσώπου της παράταξης μας στην Οικονομική Επιτροπή, σας απαντάμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

 

Η Δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών καταθέτει με επιμονή συνεχώς προτάσεις για τον Κοινωνικό Οργανισμό που καλείτε, να παίξει σημαντικό ρολό εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα  κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή, δέσμη προτάσεων για την Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού.

Η Δομή Αστέγων δεν πρέπει, να εξελιχθεί σε μια αποστειρωμένη και κλειστή υπηρεσία, αλλά σε μια ζώσα μονάδα που δέχεται κάθε άνθρωπο που σέβεται τους κανόνες συμβίωσης που έχουν οριστεί.

Για αυτό ο εκπρόσωπός μας στη Δομή Γρηγόρης Μαρκέτος, μαζί με τον ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων, τελειόφοιτο Πολιτικών Επιστημών και έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Δημάκη, επεξεργάστηκαν ένα κείμενο με το οποίο ζητάμε να δέχεται η Δομή, χρήστες ουσιών και αλκοόλ, εφόσον αυτοί δεν δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που κατ’ εξοχήν χρήζει συμπαράστασης βοήθειας, αλληλεγγύης και όχι περαιτέρω περιθωριοποίησης, ώστε να καταστεί δυνατή η επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι το χρέος μιας ευαίσθητης και πολιτισμένης κοινωνίας να δίνει σε όλους δεύτερη ευκαιρία και να βοηθά στην επανένταξη τους.

Ζητήσαμε ακόμα την φιλοξενία για λίγες μέρες στη Δομή, όσων ανθρώπων απαιτείται η απομόνωση λόγω επαφής με περιστατικό Covid-19 ή επέστρεψαν από το εξωτερικό ή έχουν θεραπευτεί μέχρι να αρνητικοποιηθεί το τεστ.

Στην πρόταση αυτή μας βοήθησε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Αντώνης Γαζάκης (η Πόλη Ανάποδα). Οι οδηγίες που δίνονται στις περιπτώσεις που προαναφέραμε είναι η απομόνωση, πράγμα που δεν είναι εφικτό για οικογένειες που ζουν σε μικρά διαμερίσματα, ούτε πάλι είναι λογικό να ζητάμε από την απομακρυσμένη Πολιτεία να δημιουργηθούν τέτοιες δομές χωρίς να βοηθάμε εμείς οι ίδιοι σαν η κοντινότερη μορφή εξουσίας στον πολίτη στη λύση του η πολιτεία έχει χρέος να ισχύει οικονομικά και  με προσωπικό αυτές τις δομές.

Ελπίζουμε τα θέματα αυτά να επιλυθούν άμεσα και να μην τεθούν στο αρχείο ή κάτω από το χαλί όπως λέει ο Λαός μας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE