Ο Δήμος Καλαβρύτων ενημερώνει τους δημότες του, πως από σήμερα Δευτέρα01/06/2020 είναι διαθέσιμη η Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων.Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου (www.kalavrita.gr) επιλέγοντας το menu υπηρεσίες-ηλεκτρονικές υπηρεσίες, είτε πληκτρολογώντας στον υπολογιστή σας τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://eservices.kalavrita.gr

Η σύνδεση στην πλατφόρμα γίνεται με χρήση των κωδικών του taxis. Μέσω των υπηρεσιών αυτών οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν εξ αποστάσεως πιστοποιητικά δίχως να απαιτείται η φυσική τους παρουσία. 

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του  Δήμου Καλαβρύτων που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, μέσω της ανωτέρω εφαρμογής, έχουν πλέον την δυνατότητα να αιτηθούν απαλλαγή τελών Καθαριότητας και Φωτισμού εύκολα, γρήγορα και όπου βρίσκονται, από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.

  Η διαδικασία απαιτεί την χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την απαλλαγή τους από τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας τους λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19.

  Με την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι επιλέγουν την αίτηση για “Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού”. Το σύστημα μετά από αυτόματο έλεγχο και διασταύρωση ελέγχει τους ΚΑΔ δραστηριότητας και αν ανήκουν σε αυτούς που προβλέπονται από τις ΠΝΠ τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην αίτηση αφού συμπληρώσουν και τον αριθμό μετρητή ρεύματος ώστε να ενημερωθεί στη συνέχεια ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση τους το αργότερο μέχρι τις 31/6/2020.

 

Αναλυτικά οι διαθέσιμες υπηρεσίες της πλατφόρμας είναι οι ακόλουθες:

Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας και Κληροδοτημάτων

• Αίτηση για Απαλλαγή Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για Επαγγελματίες

Γραφείο Δημοτικής Κατάστασης, Ληξιαρχείου και Αλλοδαπών

• Άνοιγμα Οικογενειακής Μερίδας Άγαμης Μητέρας

• Άνοιγμα οικογενειακής μερίδας μετά από απόκτηση τέκνου εντός συμφώνου συμβίωσης

• Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου

• Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης

• Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου

• Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

• Αρχική Εγγραφή στο Δημοτολόγιο όσων αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια

• Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

• Δήλωση διεύθυνσης κατοικίας για εκλογικούς καταλόγους

• Διόρθωση Κύριου Ονόματος

• Διόρθωση Τόπου Γέννησης

• Εγγραφή Τέκνων στο Δήμο Καλαβρύτων λόγω Αναγνώρισης

• Καταχώρηση Λύσης Γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης

• Μεταδημότευση Άγαμου Ενήλικα στα Δημοτολόγια του Δήμου Καλαβρύτων.

• Μεταδημότευση διαζευγμένων ή εν χηρεία συζύγων σε δήμο ή κοινότητα εκτός του τόπου καταγωγής τους

• Μεταδημότευση συζύγων και τέκνων όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι γραμμένα στον ίδιο Δήμο

• Μεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι δημότης του Δήμου Καλαβρύτων.

• Πιστοποιητικό Γέννησης

• Πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων

• Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών

• Πιστοποιητικό Εντοπιότητας

• Πιστοποιητικό Ιθαγένειας

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

• Προσθήκη Κύριου Ονόματος

 

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ετοιμάζεται να μετακομίσει το δημοτικό συμβούλιο για τις συνεδριάσεις του, όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι δια ζώσης.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Το προεδρείο του σώματος προετοιμάζεται για την ώρα που θα επιτρέψουν οι συνθήκες και θα ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Αξιολογήθηκε ότι η αίθουσα που καλύπτει τις ανάγκες για να φιλοξενήσει τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου, με βάση τη χωροταξία της και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, είναι η αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού. Ένα ζήτημα που θα πρέπει να διασφαλίσει το προεδρείο εφόσον προχωρήσει η απόφαση για την διεξαγωγή των συνεδριάσεων στο Παμπελοποννησιακό πρέπει να είναι και η ζωντανή κάλυψη των εργασιών του.

Στην ψηφοφορία που έγινε την μεταφορά των συνεδριάσεων στην αίθουσα του σταδίου καταψήφισαν η αντιπρόεδρος του σώματος Κατερίνα Σολωμού, οι Πέτρος Ψωμάς και Θάνος Δούρος του «σπιράλ», και ο Νίκος Τζανάκος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται…η αλλαγή έδρας του δημοτικού συμβουλίου τα τελευταία χρόνια. Η διαφορά είναι ότι τώρα επιβάλλεται από τον κορονοϊό να βρεθεί εναλλακτικός χώρος για τις συνεδριάσεις του οργάνου, καθώς η αίθουσα του Λαδόπουλου είναι συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα και η φέρουσα ικανότητα είναι μικρότερη της απαιτούμενης για να φιλοξενήσει τους αιρετούς, τα υπηρεσιακά στελέχη και ενδεχομένως τους πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον να παρευρίσκονται επειδή συζητούνται θέματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα ή απαιτείται να εκφράσουν την άποψή τους.

Πριν από το Λαδόπουλο και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας του Κώστα Πελετίδη, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε στην πρώην συνεδριακό κέντρο που βρίσκεται στο παλαιό λιμάνι (εκεί που στεγάζεται η πολεοδομία σήμερα). Η επιλογή εκείνη έγινε για συμβολικούς λόγους, καθώς είχε εκτιμηθεί ότι η συνεδρίαση του σώματος θα ήταν υποστηρικτική στο αίτημα της πόλης για την οριστική απόδοση του θαλασσίου μετώπου. Οταν αυτοί οι λόγοι εξέλειψαν, αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις να γίνονται και πάλι στο παλαιό διοικητήριο του Λαδόπουλου, όπου ήταν καταλληλότερος ο χώρος και υπήρχε ο εξοπλισμός για τη ζωντανή κάλυψη των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου.

Ξεκίνησε από την παραλία της Κάτω Αχαΐας και σε λίγες ημέρες θα φθάσει μέχρι τη Λακκόπετρα η εκστρατεία καθαριότητας των παραλιών της Δυτικής Αχαΐας, με συνεργεία και σύνεργα του δήμου, αλλά κυρίως με τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και συλλόγους να βάζουν μεγάλη πλάτη, παραδίδοντας στους όποιους επισκέπτες τουρίστες της περιοχής μία ακτογραμμή «γυαλί». Πάνω από 200 είναι οι εθελοντές που μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί στην περιβαλλοντική δράση, ύστερα από το πάνδημο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και μπροστάρη της τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Άγγελο Καρατζά, που μπορεί να νιώθει υπερήφανος για το έργο που έχει επιτελεστεί. Άλλωστε μία απλή σύγκριση σημείων που έχουν καθαριστεί, σε σχέση με το πως ήταν πριν την πρωτοβουλία, δίνει εύκολα την απάντηση. Εκτός από παραθαλάσσια μέρη καθαρίστηκαν Παιδικές Χαρές, παιδότοποι κοντά σε Δημοτικά σχολεία κ.ά. γεμίζοντας σακούλες σκουπιδιών και φορτώντας σε δημοτικά οχήματα σωρούς απορριμμάτων.

 

 

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε το περιβάλλον» τονίζει δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, που σκέφτεται επιπλέον δράσεις μαζί με την κοινωνία. Ηδη, ανάμεσα στους φορείς που έχουν λάβει μέρος είναι: Η Τοπική Κοινότητα Κάτω Αχαΐας με επικεφαλή τον πρόεδρό της Ευάγγελο Τησαρχόντο και οι περιφερειακές Ανω Αλισσού, Κάτω Αλισσού, Πετροχωριου, Νιφορεΐκων, Σαγεΐκων και Μύρτου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης, o Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου, ο Τομέας Καθαριότητας, η Ομάδα της Αχαϊκής, οι Ακαδημίες της Αχαϊκής, ο Α. Ο Δύμης, η Δοξα Νιφορεΐκων, οι «Δήθεν Αδιάφοροι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νιφορεΐκων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Αχαΐας «Πάλεια», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πείρος», ο Σύλλογος Ναυαγοσωστών και το ΣΕΔΥΠ.

 

 

Στον Αλισσό, ο Σύλλογος Γονέων, στηρίζοντας τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων «Πείρο» και τις υπερπροσπάθειες καθαρισμού των ακτών, καθάρισε τις θάλασσες των Αλισσών, για να μπορεί ο καθένας να τις χαρεί αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, λίγες μέρες μετά, «καταστροφέας» του δήμου βρέθηκε στην Κοινότητα και καθάρισε κάποια κομμάτια στην αρχή του χωριού, αλλά το κυριότερο τον κοινοτικό δρόμο, που έχει αρκετή κίνηση και που δυστυχώς είχε πάρα πολλά χρόνια να μπεί μηχάνημα, παρά τα αίτημα των χωριανών στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Για τη συνεργασία φρόντισε, με την άμεση ανταπόκρισή του, ο αντιδήμαρχος Άγγελος Καρατζάς, μαζί με τον προϊστάμενο Καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Ράθωση καθώς και τον χειριστή του μηχανήματος Τάκη Αβράμη, φέροντας όλοι μαζί τα καλύτερα αποτελέσματα..

 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Κοινότητα Κάτω Αχαΐας  τοποθέτησαν καπάκια σε φρεάτια στην Παραλία  και κατά μήκος της Πατρών Πύργου στην Κ. Αχαΐα.  Πολλά από αυτά είχαν κλαπεί στον παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσαν κίνδυνο για τους πεζούς τόσο στους δρόμους όσο και στους πεζόδρομους της πόλης.

Ανάλογες ενέργειας θα γίνουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου με στόχο την Βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της  ζωής των δημοτών.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον δήμο μας πιο ασφαλή!

 

Ολοκληρώθηκε πλήρως η αντικατάσταση των παροχών του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, στην Τοπική Κοινότητα Παρασκευής του Δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται  για ένα σημαντικό έργο που έγινε με την συνεργασία της ΔΕΫΑ Αιγιαλείας και των κατοίκων της Κοινότητας. 

Στο πλαίσιο του έργου έγινε  αλλαγή του παλιού δικτύου που ήταν από αμίαντο με καινούργιο από πολυαιθυλένιο, μήκους 2.300 μέτρων,  ενώ έγινε και  αντικατάσταση των παλιών παροχών ύδρευσης  (περίπου 105 παροχές). Τέλος, έγινε αποκατάσταση όλων των τομών που διανοίχτηκαν και σε σημεία που ορίζονταν  από την μελέτη τοποθετήθηκαν  δικλείδες ελέγχου και πυροσβεστικοί κρουνοί.

Όπως προβλέπει και ο κανονισμός της ΔΕΫΑ, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων συμμετείχαν στο κόστος αντικατάστασης των ατομικών παροχών τους, ενώ το υπόλοιπο πόσο για την αντικατάσταση του δικτύου, το οποίο ξεπερνάει το 50% του συνολικού κόστους, κατέβαλε η ΔΕΫΑ. 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE