Σύνοδο του ΟΗΕ για την πανδημία ζητούν Τραμπ και Μακρόν

Το θέμα μιας συνόδου του ΟΗΕ για την πανδημία του κορωνοϊού συζήτησαν τηλεφωνικά Μακρόν και Τραμπ. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασαν τη βούλησή τους να οργανώσουν μια σύνοδο των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να εντείνουν τη συνεργασία τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ συζήτησαν το ενδεχόμενο αυτό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΗΠΑ και Γαλλία δέχονται ισχυρό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία είναι δύο από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια Covid-19. Τα τρία τέταρτα από αυτούς τους θανάτους λόγω κορωνοϊού στην Ισπανία καταγράφηκαν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ, με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη, καταγράφουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, σχεδόν 1 στα 5 επιβεβαιωμένα βρίσκεται εκεί, ενώ και οι νεκροί από τον κορωνοϊό ξεπερνούν τους 5.500.

Εκτός των ΗΠΑ και της Γαλλίας, τα υπόλοιπα τρία μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η Κίνα, η Ρωσία και η Βρετανία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE