Γεροβασίλη για μείωση μισθών βουλευτών: Να γίνει οριζόντια και να διευρυνθεί

Την οριζόντια συνεισφορά Βουλευτών, Γραμματέων, Προέδρων και Διοικήσεων οργανισμών για το ταμείο αντιμετώπισης του κορωνοϊού προτείνει η Όλγα Γεροβασίλη. Σε δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απόφαση για οριζόντια συνεισφορά Βουλευτών, Γραμματέων, Προέδρων και Διοικήσεων οργανισμών αλλά και κατάργηση των αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η ΝΔ στις ΔΕΚΟ, «που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν της απολαβές τους».

Η ανάρτηση της Γεροβασίλη

«Με επιστολή μου, χθες στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα έκανα γνωστή την απόφασή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του προέδρου της, η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 50% να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική. Για τον λόγο αυτό προτείναμε να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων και να ληφθεί απόφαση της Ολομέλειας κατά την συνεδρίαση της την προσεχή Πέμπτη.

Πέραν αυτού προτείναμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί:

Σε όλους τους ευρωβουλευτές

Σε Γενικούς Γραμματείς, ειδικούς γραμματείς

Σε προέδρους Οργανισμών, Διοικήσεις ΔΕΚΟ και γενικά σε όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Ζητάμε επίσης την κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν της απολαβές τους», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE