Γεωργιάδης: Ξεκινά άμεσα η διάθεση αντισηπτικών από βιομηχανίες

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Blue Sky τόνισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι προς διάθεση επιπλέον αντισηπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η ζήτηση είναι κοντά στο 1 εκ. τεμάχια, αλλά και πως, πλέον, εταιρίες που έχουν άδεια παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών να έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν στην αγορά και αντισηπτικά. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δίνει έγκριση πρώτα ο ΕΟΦ.

«Η μία από τις δύο βιομηχανίες που υπάρχουν, ξεκινά την Παρασκευη την παραγωγή με 200.000 τεμάχια και αν δώσει γρήγορα έγκριση ο ΕΟΦ, τότε από Δευτέρα ή Τρίτη θα είναι σε διάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός υπέγραψε την πρώτη επιβολή προστίμου σε εταιρία για αισχροκέρδεια. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών», αναφέρει το υπουργείο στο twitter.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE