Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Προς ψήφιση θα τεθεί το απόγευμα στη Βουλή και μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)».

Χθες σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ήρθε για να μείνει, ενώ υποστήριξε ότι «εάν ήμασταν απελευθερωμένοι από τις κομματικές μας αναφορές», θα υπερψήφιζαν το νέο ασφαλιστικό εκτός από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό

Στο μεταξύ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00, έξω από το κτίριο της Βουλής, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο στις 18:30 στα Προπύλαια.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.

Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

 

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου - Βρούτση για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE