Μεϊμαράκης: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός οι εκλογές

Την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η εκλογολογία και να αναλάβει ο Πρωθυπουργός πρωτοβουλίες να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπολύοντας παράλληλα πολυεπίπεδη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε “τακτικιστή” τον κ. Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως επιδιώκει να λύσει ένα εσωκομματικό του πρόβλημα δυναμιτίζοντας την πορεία της χώρας με εκλογές.

«Σκέφτεται ότι "θα κάνω εκλογές, θα είμαι πάλι πρώτος, θα περιορίσω τους αντάρτες, θα αλλάξω την Κωσταντοπούλου, και αν βγουν οι ΑΝΕΛ θα ξανακάνω κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ αλλιώς με κάποιον άλλο". Αυτό δικαιολογεί εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και τόνισε πως «εκλογές σημαίνουν ανακοπή της πορείας και πιθανά ένα νέο μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας «ήξερε ότι είχε κάνει μια αχταρμά κοινοβουλευτική ομάδα για να αποσπάσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» ενώ επεσήμανε πως «είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός για να λύσεις ένα εσωκομματικό προσωπικό πρόβλημα να προσφύγεις στο λαό εις γνώση σου ότι θα χρειαστείς και άλλα επώδυνα μέτρα και που πιθανό και οι εταίροι δεν θα το δουν με καλό μάτι για 5η φορά εκλογές».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε πως πριν μερικές εβδομάδες στην ΚΕ και την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί πως το εσωκομματικό θέμα θα το λύσει το συνέδριο ενώ τόνισε πως “οι υπουργοί της κυβέρνησης με την εκλογολογία δημιουργούν αστάθεια”

“Μας μίλησαν για εκλογές, να δώσει νέα εντολή ο λαός, πρώτα πήραν τα μέτρα και μετά θα πάνε στο λαό”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και επεσήμανε πως «αν ανατραπεί η πορεία της χώρας αυτό θα κοστίσει ένα νέο μνημόνιο. Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος . Και όποιος και να έρθει στην κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα για να μπορέσει η οικονομία να πάρει μπροστά. Θα αντιμετωπίσουμε ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό του 2010» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως το κόμμα του όχι μόνο δεν υιοθετεί τα μέτρα αλλά θα δώσει και μάχη να τα αλλάξει ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως η ΝΔ θα είναι πρώτη, καθώς ο λαός θα καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας κάνει εκλογές για να δραπετεύσει.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τσίπρα και για το πρόβλημα που υπάρχει με τους μετανάστες επισημαίνοντας πως η κα Χριστοδουλοπούλου είναι προσωπική του επιλογή. Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε την παραίτηση της αρμόδιας υπουργού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE