Χατζηδάκης: Θα προχωρήσει κανονικά το πρόγραμμα εξορύξεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών θα προχωρήσει κανονικά, ανεξάρτητα από τις τουρκικές προκλήσεις.

«Δεν επηρεαζόμαστε από το τι κάνει η Τουρκία, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, προχωρούμε το πρόγραμμα κανονικά και με μεγάλη φροντίδα για το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ. «Η Ελλάδα από το 2014 έχει παραχωρήσει 13 οικόπεδα σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Επί ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκαν τέσσερα οικόπεδα, δυο στο Ιόνιο και δυο νοτίως της Κρήτης στα οποία μετέχουν η γαλλική TOTAL και η αμερικανική EXXON Mobil, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίζει τις δικές του παραχωρήσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Χατζηδάκης: Γελοίο το θέμα με τη Λιβύη

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία αξία το σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη, που «ούτε γειτονεύουν ούτε έχουν έναντι ακτές Τουρκία και Λιβύη το σύμφωνό τους δεν έχει καμία αξία». «Η Ελλάδα παίζει σωστά τα χαρτιά της, η Τουρκία είναι απομονωμένη στο γελοίο θέμα με Λιβύη. Καταδικάστηκε η στάση της από ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτο και ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής» πρόσθεσε, ο υπουργός Ανάπτυξης και τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν παραιτείται των δικαίων της, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE