ΚΙΝΑΛ: Ο προϋπολογισμός υπηρετεί τις δεσμεύσεις Τσίπρα

Ο προϋπολογισμός στηρίζεται ξανά στη διαρκή φορολογική επιβάρυνση των μικρομεσαίων εισοδημάτων, τις χαμηλές δημόσιες επενδύσεις και τη «τεχνητή» συγκράτηση των δαπανών, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής «χρεώνει» στην κυβέρνηση ατολμία και έλλειψη στρατηγικής για την αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη λειτουργία του φορολογικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωση μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού. «Προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 7 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την ανάπτυξη. Υπηρετεί απολύτως τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα τις οποίες δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ο κ. Μητσοτάκης όπως είχε υποσχεθεί», επισημαίνει ακόμη το ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ για προϋπολογισμό: Πρόσθετη επιβάρυνση λαϊκών στρωμάτων

Επιπλέον, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι οι «πολυδιαφημισμένες» φοροελαφρύνσεις δεν αφορούν τα εισοδήματα όσων υπέστησαν τη μεγάλη φορολογική αφαίμαξη των προηγούμενων ετών. «Αφορούν κυρίως της επιχειρήσεις αλλά χωρίς αναπτυξιακή απόδοση αφού δεν ενθαρρύνουν τις άμεσες επενδύσεις και την απασχόληση», σημειώνεται.

«Αντίθετα η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει από πρόσθετη επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων μέσω της έμμεσης φορολογίας. Το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή θα αναπτύξει τεκμηριωμένα μια άλλη αναπτυξιακή πολιτική για να σταματήσει η ελληνική κοινωνία να βρίσκει μπροστά της ξανά και ξανά τα ίδια αδιέξοδα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE