Βαρουφάκης καλεί Σταϊκούρα να ηχογραφεί τους υπουργούς στο Eurogroup

Απίθανα πράγματα είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, φθάνοντας στο σημείο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να ηχογραφεί -όπως έκανε και ο ίδιος- τους συναδέλφους του στο Eurogroup! Ξεχνώντας προφανώς το σκάνδαλο που προκάλεσε σε όλη την Ευρώπη η αποκάλυψη ότι παρανόμως, φυσικά, ηχογραφούσε τους συναδέλφους του στο Eurogroup.

Μάλιστα, σε ένα ρεσιτάλ παραδοξολογίας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 υποστήριξε -ανακριβώς- ότι υπάρχει και απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει σε δημόσια πρόσωπα να ηχογραφούν συνεδριάσεις όταν υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Γιατί, φυσικά, τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τα γνωστά επαναστατικά συνθήματα που είναι μέρος και του προγράμματος του κόμματός του, ότι δηλαδή απαιτούνται μονομερείς ενέργειες για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, προέβλεψε ότι έρχεται μεγάλη ύφεση, ενώ κατέληξε με σχόλιο και για την ταινία του Κώστα Γαβρά, που βγαίνει σύντομα στους κινηματογράφους.

Λέγοντας ότι θα έβλεπε την ταινία μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα…

Να σημειωθεί ότι η ταινία βασίζεται, κυρίως, στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Adults in the Room» και όπως δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, άκουσε και τις ηχογραφήσεις του πρώην υπουργού για να φτιάξει το σενάριο. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το βιβλίο είναι μυθοπλασία, ότι μεγάλος μέρος του είναι η εγωπαθής εκδοχή των γεγονότων από τον κ. Βαρουφάκη και μόνο ένα μικρό μέρος του αποδίδει την αλήθεια.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:34 ΑΠΟΨΕΙΣ