Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Συλλάβετε τον Παλαιοκώστα, είναι θέμα τιμής"

Εντολή να τεθεί σε προτεραιότητα η σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα φέρεται να έχει δώσει στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.  «Συλλάβετε τον Παλαιοκώστα. Είναι θέμα τιμής για το αίμα του Υπασπιστή μου Γιώργου Βασιλάκη». Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Μιχ. Χρυσοχοίδης σε σύσκεψη που είχε πριν από μερικές ημέρες με τα έμπειρα στελέχη τις Αντιτρομοκρατικής που έχουν χρόνια θητεία και εμπειρία στην συγκεκριμένη υπηρεσία, τους ζήτησε επιτακτικά μια από τις προτεραιότητες τους να γίνει ο εντοπισμός και η σύλληψη του… «μετρ των αποδράσεων».

Η επιμονή του κ. Χρυσοχοΐδη στο συγκεκριμένο πρόσωπο έγκειται και στο γεγονός της δολοφονίας του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη, στον 7ο όροφο του Υπουργείου στην Λεωφόρο Κατεχάκη.

Ως γνωστόν, ο τότε υπασπιστής του σημερινού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, είχε σκοτωθεί όταν άνοιξε φάκελο που προορίζονταν για τον κ. Χρυσοχοΐδη, με αποτέλεσμα να εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος και συνδεσμολογημένος στο εσωτερικό του.

Το ημερολόγιο εκείνο το απόγευμα που ταρακουνήθηκε ο έβδομος όροφος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης από την ισχυρή έκρηξη και τις τελευταίες κραυγές του υπασπιστή του Υπουργού, έδειχνε 24 Ιουνίου 2010.

Λίγες ημέρες μετά και ενώ ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ταφεί στη ιδιαίτερη πατρίδα του, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, με την χρήση ειδικών χημικών, κατάφεραν να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα πάνω σ’ ένα χαρτί του επίμαχου φακέλου.

Το αποτύπωμα, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στην ΕΛ.ΑΣ, ανήκει στον Βασίλη Παλαιοκώστα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν πως άλλος κατασκεύασε την βόμβα και ο Βασίλης Παλαιοκώστας την μετέφερε και την ταχυδρόμησε.

Πάντως, ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα αρνείται ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση: «Σε ένα φάκελο που ποτέ δεν είδα, ποτέ δεν έπιασα, ποτέ δεν ταχυδρόμησα, η αστυνομία εντόπισε ολόκληρο παλαμικό μου αποτύπωμα !!!», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Έλληνας «φαντομάς».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να αυξηθεί η επικήρυξη για τον «Φαντομά», η οποία έχει ήδη φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ

Ποιος είναι ο «Φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας

Ο «Ρομπέν των φτωχών», «ο βασιλιάς των Ορέων», «ο φαντομάς». Αυτά είναι μερικά από τα προσωνυμία που ακολουθούν τον Νο 1 Έλληνα καταζητούμενο, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Πολλά έχουν ακουστεί για την …φιλανθρωπική του δράση. Λένε πως προίκιζε φτωχές κοπέλες με χρήματα από τις ληστείες τραπεζών στην γενέτειρα του στα Τρίκαλα, αλλά και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που άφηνε σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχε κλέψει τα οχήματα τους, προκειμένου να διαφύγει από τους Αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Τι είναι αλήθεια και τι είναι μύθος, μόνο ίδιος ο «φαντομάς» είναι σε θέση να το γνωρίζει.

 Η δράση του ξεκίνησε την δεκαετία του 1980 όταν δημιούργησε μαζί με τον αδελφό του Νίκο, του και το φίλο του Κώστα Σαμαρά την πρώτη τους συμμορία. Έκαναν μόνο ληστείες σε τράπεζες και δεν πείραζαν άνθρωπο, όπως λέγεται ότι ήταν το δόγμα τους.

Οι αποδράσεις

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έδειξε νωρίς την ικανότητα του να εξαφανίζεται μέσα από 4 τοίχους.

Πρώτη απόδραση το 1991 από τις φυλακές Χαλκίδας. Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί καταλαβαίνουν πως έχουν να κάνουν με «σκληρό καρύδι» που θα τους απασχολεί για χρόνια. Ο Παλαιοκώστας την ίδια εποχή έρχεται σε επαφή με τις ιδέες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέσω ενός «κολλητού» του με ακαδημαϊκή μόρφωση και ιδεολόγο του χώρου.

Το Δεκέμβριο του 1995, μαζί με τον αδελφό του Νίκο και τους συνεργούς του, απαγάγει τον βορειοελλαδίτη βιομήχανο Χαΐτογλου και αρπάζουν δεκάδες εκατομμύρια δραχμές ως λύτρα.

Το 1999 σε περιοχή τις Θεσσαλίας ο Παλαιοκώστας συλλαμβάνεται έπειτα από τροχαίο. Επτά χρόνια μετά πραγματοποιεί την δεύτερη απόδραση του, αυτή την φορά με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με τον Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι.

Το 2008 απαγάγει τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά και επίσης «εισπράττει» μερικά εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα. Λίγο καιρό μετά συλλαμβάνεται στο κρησφύγετο του στην Θεσσαλονίκη και το 2009 πάλι με τον Αλκέτ Ριτζάι, πάλι με ελικόπτερο, πετά προς την ελευθερία μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

πηγή: newsit.gr

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE