Πάγωσαν με παρέμβαση Τσίπρα οι μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή

Ο Νίκος Βούτσης «παγώνει» τις μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή μετά το σάλο που προκλήθηκε και την έντονη κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση .

Στην απόφαση να αναστείλει τη διαδικασία των εκκρεμών μετατάξεων στη Βουλή προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί η αυριανή συζήτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου προχώρησε ο Προέδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έπειτα από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε ότι όλα έγιναν νόμιμα και χωρίς καμία κομματική διάκριση ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο θόρυβος που ξέσπασε έπειτα και από τη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου πως αξιοποίηση γνωριμίες ανάγκασε την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής να παγώσει τις 32 εκκρεμείς μετατάξεις. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι συμφωνα μετον κ. Βούτση μεταξύ των μετατάξεων που παγώνουν είναι και αυτή της κόρης της κ. Χριστοδουλοπούλου.

  • Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».

Πηγές προεδρίας της Βουλής: Παλαιότερη πρόταση της ΝΔ να «ανοίξει παράθυρο» μετατάξεων

  • Πηγή της προεδρίας της Βουλής ανέφεραν ότι ήταν παλαιότερη πρόταση της ΝΔ και του Γιάννη Τραγάκη να «ανοίξει παράθυρο» μετατάξεων στη Βουλή, παραπέμποντας σε συζήτηση που έγινε τον Φεβρουάριου του 2019.
  • Η ίδια πηγή παρέπεμψε στα πρακτικά συζήτησης από τα οποία - όπως είπε - προκύπτει ξεκάθαρα ότι η πρόταση προήλθε από τη ΝΔ, ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια δεν την ψήφισε.
  • Τέλος η ίδια πηγή από την Βουλή επεσήμανε ότι από τους περίπου 64 υπαλλήλους οι οποίοι δήλωσαν ενδιαφέρον για μετάταξη, πάνω από τους 40 είχαν αποσπαστεί στη Βουλή πριν από την προεδρία του Νίκου Βούτση.

Νωρίτερα και μετά τις αντίδράσεις, συγγενικά πρόσωπα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, υπέβαλλαν την παραίτησή τους.

  • Πρόκειται για την θυγατερα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα του Κοινοβουλίου.
  • Το ίδιο έπραξε και η κόρη της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μ. Λ.Σ. όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις 31 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

«Όλη η εικόνα που σκόπιμα δημιουργείται από το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο περί δήθεν "ρουσφετολογίας" έχει στόχο να μην γίνει καμία συζήτηση επί προγραμμάτων ενόψει εκλογών. Κάποιους δεν συμφέρει να φανεί το πραγματικό πρόγραμμά τους», σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Realfm».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE