Στο Αγρίνιο απόψε ο πρωθυπουργός εν όψει των εκλογών(ΦΩΤΟ)

Συνεχίζει την περιοδεία ο πρωθυπουργός εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών. Απόψε επισκέπτεται το Αγρίνιο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει ομιλία στην Πλατεία Δημοκρατίας, στις 19.30 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, το μήνυμα ότι «το πείραμα της μετα-δημοκρατίας απέτυχε» έστειλε από τον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Πασαλιμάνι. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι μεγάλη του «χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας. Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας, την πόλη της εργατιάς, την πόλη της νιότης και των ναυτικών».

«Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ, προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα: ότι το πείραμα της μετά-δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας, ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού και να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015, το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά», τόνισε.

«Αντέξαμε στη φουρτούνα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι δημοσκόποι. Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής».

«Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε. Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», συμπλήρωσε.


«Καταθέτουμε έντιμα τα πεπραγμένα μας»

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόνισε: «Εμείς, έντιμα και καθαρά καταθέτουμε τα πεπραγμένα μας. Τα όσα κάναμε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Αλλά και όσα υλοποιήσαμε τους τελευταίους 9 μήνες. Την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές περιουσίες και κατά 30% μεσοσταθμικά. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τη στήριξη της ειδικής αγωγής με 4.500 προσλήψεις. Το επίδομα ενοικίου για 240.000 νοικοκυριά».

«Ο κ. Βέμπερ, ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, μας το είπε καθαρά. Μας προειδοποίησε να μην τα ψηφίσουμε. Που σιγά μη γίνει αυτός ο Βαυαρός ανθέλληνας, πρόεδρος της Κομισιόν», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο» δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

«Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως «πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE