Δεκάδες τροπολογίες στην Ολομέλεια της Βουλής ενόψει εκλογών

Αφορμή για την κατάθεση δεκάδων τροπολογιών δίνει το κλείσιμο της Βουλής για την διενέργεια των δημοτικών, περιφερειακών και των ευρωεκλογών την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια ημέρα μετά τη ψήφιση των 120 δόσεων, στην οποία εντάχθηκαν και οι ρυθμίσεις για τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και για την παροχή επιδομάτων που σε ορισμένες περιπτώσεις ισοδυναμούν με την καταβολή μιας σύνταξης, η κυβέρνηση καταθέτει σωρεία τροπολογιών στην κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και των συνεκτελεστών της διαθήκης της Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου.

Την πρακτική της κυβέρνησης καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα. Ο Ιάσων Φωτήλας (ΝΔ), ο Κώστας Μπαργιώτας (ΔΗΣΥ), ο Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι) αλλά και άλλοι βουλευτές έκαναν λόγο για παλαιοκομματικές τακτικές που στόχο έχουν να ρυθμίσουν σωρεία ζητημάτων, χωρίς η Βουλή να έχει ουσιαστικό ρόλο και έλεγχο.

Μέχρι το πρωί που ξεκίνησε η επεξεργασία της κύρωσης της σύμβασης είχαν κατατεθεί οκτώ τροπολογίες. Μεταξύ άλλων αφορούν:  

* Θέματα του υπουργείου Υγείας για αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

* Τον επαναπροσδιορισμό του ύψους της μείωσης και του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για ακίνητα άνω των 60.000 ευρώ (υπουργείο Οικονομικών).

* Ζητήματα που σχετίζονται με την έκδοση οικοδομικών αδειών για τις πυρόπληκτες περιοχές (υπουργείο Περιβάλλοντος).

* Την επέκταση της δυνατότητας υπαγωγής στην διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης χρηματικών οφειλών και της οφειλής προς το δημόσιο που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την 31/12/2018 (υπουργείο Οικονομικών)

* Τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος 120 ευρώ για τη χορήγηση στολής στους υπαλλήλους φύλαξης των καταστημάτων κράτησης (σύνολο 550.000 ευρώ (υπουργείο Δικαιοσύνης).

* Την παράταση εγγραφής στο μητρώο τουριστικών σκαφών (υπουργείο Ναυτιλίας).

* Εξάμηνη παράταση στο Κτηματολόγιο (βουλευτική).

Την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί πολλές βουλευτικές τροπολογίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιες θα γίνουν δεκτές από τον υπουργό Υγείας.

thetoc

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE