Ορκίστηκε βουλευτής Τέρενς Κουίκ - «Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της»

Βουλευτής του κοινοβουλίου είναι από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα του απόδημου ελληνισμού Τέρενς Κουίκ. Ο «φτερωτός» (σ.σ προσωνύμιο λόγω των συνεχών ταξιδιών του) πήρε τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά τη ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην «τηλε-αστέρας» είχε εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά όπως τον έχει κατηγορήσει κατ΄ επανάληψη ο Πάνος Καμμένος «αλλαξοπίστησε» για την υπουργική καρέκλα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές από τον πρώην συνοδοιπόρο του να παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα στο κόμμα.

Ο Τέρενς Κουίκ ωστόσο όχι μόνο δεν πρόκειται να το πράξει αλλά ως έτοιμος από παλιά είχε ετοιμάσει επιστολή την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Μάριος Γεωργιάδης αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Στην επιστολή ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ώστε να μην διευκολύνει την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους.

Η επιστολή του έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τον Δημήτρη Καμμένο. Ο Τέρενς Κουίκ είναι ο 22ος ανεξάρτητος Βουλευτής.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης ανέγνωσε επιστολή του, στην οποία δηλώνει την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας της.

Αναλυτικά η επιστολή

«Μετά τη σημερινή ορκωμοσία μου ως 22ος ανεξάρτητος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σας ενημερώνω ότι ασκώντας το δικαίωμα που μου παρέχει το Σύνταγμα, να ψηφίζω κατά συνείδηση, θα στηρίζω τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με βάσει το σύνολο του κυβερνητικού προγράμματος που ψήφισαν δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και αυτές που απορρέουν από τον τελευταίο προϋπολογισμό που επίσης ψήφισαν στο σύνολό τους τον Δεκέμβριο του 2018 τα τότε συγκυβερνώντα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δηλαδή, ισχύει ότι είχα πει στο ταραχώδες υπουργικό συμβούλιο και τα επανέλαβα με πρόσφατες δηλώσεις μου. Θα στηρίξω την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία ημέρα της συνταγματικής προθεσμίας της. Με τη δεδηλωμένη αυτή πρόθεσή μου δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την απόπειρα επιστροφής εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα και ελπίζουν σε κουκουλώματα των ανομημάτων τους».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE