«Αντίο» στην κυβέρνηση λέει τo νέο σποτ των ΑΝΕΛ - Το νέο λογότυπο

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου των ΑΝΕΛ ο κ.Καμμένος δείχνει σημάδια αποχώρησης, αφού στο σποτάκι που συνοδεύει την παρουσίαση του λογότυπου γίνεται λόγος για «κόκκινες γραμμές».

Στο σποτάκι ο εκφωνητής λέει

Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας

Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας

Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας

Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας

Ανεξάρτητοι Ελληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ
Aμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα εξοπλιστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αναβάλλεται και αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή (11/1) στη 1 μ.μ. Τα εξοπλιστικά φαίνεται πως «φρέναραν» τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. Ωστόσο, στο παρασκήνιο πολλοί σχολίαζαν ότι ο Πάνος Καμμένος αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία είχε φυλλορροήσει. Ταυτόχρονα, η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα «έσπρωξε» ήδη για το απόγευμα της Παρασκευής τη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογεί τις ρευστές συνθήκες και παίρνοντας μέρος στο παιχνίδι των πολιτικών εντυπώσεων εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας. Ωστόσο, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι μετά από μια ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, πρέπει ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και όχι να προκαλεί την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής. Άλλωστε, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πως ακόμη και με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ έχει εξασφαλιστεί νέα πλειοψηφία, επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση όσους ενδεχομένως έχουν αποφασίσει να κινηθούν προς στήριξη της κυβέρνησης.

Το βέβαιο είναι πως η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Πέμπτη, αναμένεται να «παγώσει» τις όποιες εσωτερικές εξελίξεις και η επανεκκίνηση να ακολουθήσει το απόγευμα της Παρασκευής. «Πεδίο μάχης» έγινε η Ολομέλεια, όπου συζητήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας η τροπολογία για τον εκσυγχρονισμό των F-16. Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε, χωρίς να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, να συζητηθεί αυτή το μεσημέρι της Παρασκευής σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Άμυνας και Εξοπλισμών και να ακολουθήσει τη Δευτέρα, ονομαστική ψηφοφορία όπως ζήτησε η ΝΔ.

«Δέχομαι την ονομαστική ψηφοφορία τη Δευτέρα. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά στην Επιτροπή εξοπλισμών… Αφήνω την τροπολογία όπως είναι και δέχομαι την πρόταση να συζητήσουμε στην Επιτροπή Εξοπλισμών ή διευρυμένα αν θέλετε στην Επιτροπή Άμυνας», για να λυθούν όλες οι απορίες, είπε ο κ. Καμμένος. Την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών επιβεβαίωσε αργότερα ο Νίκος Ξυδάκης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE