"Ναι" απο Σημίτη

Στους πολιτικούς που θα ψηφίσουν «Ναι» εντάσσεται ο Κώστας Σημίτης. Με μια δήλωση - παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός παραθέτει τις συνέπειες του «Όχι» και αφήνει σαφείς αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι «η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες. Ισχυρίζονταν ότι “λεφτά υπάρχουν”».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ναι θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα.

Δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ. Όχι, σημαίνει όχι στην οικονομική σταθεροποίηση, όχι στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος. Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν όχι στους κανόνες. Ισχυρίζονταν ότι “λεφτά υπάρχουν”. Λεφτά όμως δεν υπήρχαν. Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα. Όπως και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τις αγορές ή τρίτους. Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση. Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE