Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη είχε σήμερα Πέμπτη 12 Δεκμεβρίου ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Αχαίας, εκεί βρέθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανέλυσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και ζήτησαν . Νωρίτερα είχαν συνάντηση στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Δυτικής Αχαΐας πήγε στην συνάντηση έχοντας στον "φάκελο" του εννέα θέματα στα οποία ζήτησε να υπάρξουν παρεμβάσεις και λύσεις. 

1. Επέκταση του φράγματος του Πηνειού έως την Κάτω Αχαΐα

2. Κόστος παραγωγής

Μείωση του Αγροτικού ρεύματος ,αφορολόγητο πετρέλαιο όπως έχει σε όλη την Ευρώπη

Μείωση των αγροτικών εφοδίων

3. ΕΛΓΑ

Πιο γρήγορες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους ώστε να φαίνεται η πραγματική ζημιά

Πιο γρήγορες πληρωμές

Αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ σε διάφορες καλλιέργειες λόγω κλιματικής αλλαγής

4. Παράνομες ελληνοποιήσεις σε εισαγόμενα προϊόντα

5. Φορολογία

Μείωση της φορολογίας στους αγρότες και υπολογισμός στα έξοδα τα μεροκάματα της οικογένειας

6. Εργάτες γης

Να γίνει πιο εύκολος ο τρόπος έκδοσης των εργοσήμων και να μην έχει την ευθύνη ο παραγωγός αν είναι νομίμως ή παρανόμως ο εργάτης

7. ΕΦΚΑ

Να γίνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τους αγρότες και να γίνει άμεσα συμψηφισμός σε μέλη των οικογενειών που τους βάζουμε εργόσημα και πληρώνουμε τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

8. Νέοι αγρότες

Μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές και την απορρόφηση κονδυλίων

9. Μείωση της γραφειοκρατίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα απο τον Αγροτικό Σύλλογο και δεσμεύθηκε για λύσεις σε αρκετά απο τα παραπάνω μέσα στο επόμενο διάστημα.  Σε ότι αφορά την φορολογία ο Υπουργός ανέφερε πώς έχει ήδη έχει μειωθεί και αυτό θα φανεί.  Σε σχέση με τον ΕΦΚΑ  αναφέρθηκε στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών που θα τεθεί σε ισχύ το 2020 με τον  ασφαλισμένο να επιλέγει το ύψος των εισφορών που θα καταβάλλει, με βάση τις οποίες θα προσδιορίζεται η σύνταξη που θα λαμβάνει. Έτσι, όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη.Σου δίνει την δυνατότητα να παραμείνει και στα σημερινα ΕΦΚΑ παραμένει ως έχει και το αποδεσμεύει από το εισόδημα.

Σε σχέση με το Φράγμα υπάρχει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και το θέμα αναμένεται να προχωρήσει σύμφωνα με τον κ. Βορίδη. Για το θέμα με τους εργάτες γής, θα υπάρξει καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο θα λύσει το πρόβλημα το επόμενο διάστημα.

Σε σχέση με το κόστος παραγωγής έκανε αναφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά , οι αγρότες που παράγουν ρεύμα αποκλειστικά για τις ανάγκες της καλλιέργειάς τους, θα μπορούν πλέον να πωλούν στη ΔΕΗ ποσοστό έως 75% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, από 20% που είναι σήμερα, σύμφωνα με την τροπολογία που υπερψηφίστηκε μαζί με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ. Σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταικών ανέφερε πώς σχεδιάζεται να υπάρξει χρηματοδότηση με τα επόμενα σχέδια βελτίωσης , να ενταχθούν εκεί με επιδότηση 50%.

Σε ότι αφορά την συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα , ο ΕΛΓΑ "παραδέχθηκε" τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και αναφέρθηκε πώς θα γίνουν προσπάθειες να γίνονται πιο γρήγορα οι εκτιμήσεις καθώς και οι πληρωμές. Παράλληλα δόθηκε ιδαιίτερη έμφαση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής με τους αγρότες της Δυτικής Αχαίας να τονίζουν πώς πρέπει να αλλάξει και τον Αντιπρόεδρο να αναφέρει πώς είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα καθώς η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ ανέλαβε πρίν περίπου 15ημέρες.

 

 

 

 

Από την Ιταλία εισήχθη μεγάλη ποσοτητα κοκαΐνης στην Ελλάδα και μάλιστα σύμφωνα με την Αστυνομία η ναρκωτική ουσία που εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη φορτηγού που οδηγούσε 37χρονος Έλληνας, πέρασε από το λιμάνι της Πάτρας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν 1 κιλό και 258 γραμ. κοκαΐνης, πάνω από 2 κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Δηλώσεις σχετικά με την κατάσχεση πάνω από 20 κιλών κοκαΐνης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών και την καύση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε χθες σε ειδικές εγκαταστάσεις

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Μια ακόμα σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Πρόκειται για συνολική ποσότητα πάνω από (22) κιλά κοκαΐνης, η όποια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εισήχθη στη χώρα μας από Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Ακολούθως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν (1) κιλό και (258) γραμ. κοκαΐνης, πάνω από (2) κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, (40) φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνες μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο – πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν (21) περίπου κιλά κοκαΐνης σε (18) συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή, εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι για το αρχικό στάδιο των ερευνών μας, για την υπόθεση αυτή, είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου την 7η Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια η Εκπρόσωπος Τύπου, Αστυνόμος Β’ Ροτζιώκου Ιωάννα θα σας παρουσιάσει ένα βίντεο από χθεσινή καύση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και θα σας παραθέσει σχετικά στατιστικά στοιχεία.»

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου:

«Πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, εκατόν εβδομήντα τριών (173) δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

(86) περίπου κιλά ηρωίνης,

πάνω από (64) κιλά κοκαΐνης,

(2) τόνοι και (616) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

πάνω από (6,5) κιλά κατεργασμένης κάνναβης,

(4.334) δενδρύλλια κάνναβης,

ποσότητες μεθαμφεταμίνης και (306) φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από εκατό (100) υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ουσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών από τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από (12.000) υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές (14.440) άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου (11) τόνους κάνναβης, πάνω από (365) κιλά ηρωίνης, περίπου (228) κιλά κοκαΐνης και πάνω από (34.200) ναρκωτικά χάπια.

Σας ευχαριστώ.»

 Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2019.

 

Από την αναπροσαρμογή προκύπτει μείωση της τάξης των 0,10€ στην κατηγορία 4 (βαρέα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.) στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ρίου. Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα η τιμή για την κατηγορία 4 καθορίζεται στα 7,50€ (από 7,60€) και στο Ρίο η τιμή γίνεται 8,00€ (από 8,10€).

 

Σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς και τις κατηγορίες οχημάτων οι χρεώσεις παραμένουν οι ίδιες.

 

Σημειώνουμε ότι τα εκπτωτικά προγράμματα για τα οχήματα κατηγορίας 1 (Μοτοκάρτα) και 2 (O-pass για ΙΧ) θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

 

Όλες οι υπηρεσίες του O-pass είναι διαθέσιμες οnline στο www.olympiaodos.gr για:  

 

Εγγραφή και δωρεάν αποστολή του πομποδέκτη στη διεύθυνση που θα δηλώσετε.

Άμεση ενημέρωση για το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού.

Φόρτιση του πομποδέκτη ηλεκτρονικά με χρήση κάρτας (χρεωστική ή πιστωτική).

Διαχείριση του λογαριασμού, 24 ώρες το 24ωρο: Προσθήκη πομποδέκτη, τροποποίηση προσωπικών στοιχείων, δήλωση απώλειας ή κλοπής πομποδέκτη κ.α.

Λήψη και εκτύπωση της αναλυτικής κατάστασης των διελεύσεων και των  μηνιαίων λογαριασμών. 

Η Ολυμπία Οδός επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την ασφάλεια, την ταχύτητα και την άνεση, στοχεύοντας στην ενεργή επιλογή του αυτοκινητόδρομου σε κάθε μετακίνηση και τη σταθερή προτίμηση των οδηγών.

 

  

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην οδό Αγίου Διονυσίου 3, βρέθηκε ο Κούρδος, ο οποίος πολλές φορές είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και μάλιστα σε δυο περιπτώσεις έκοβε με μαχαίρι το λαιμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πτώμα υπάρχουν κηλίδες αίματος αλλά ακόμα είναι άγνωστο αν ο θάνατος του προήλθε από αυτοκτονία ή από παθολογικά αίτια. Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μεγάλη αιμορραγία εντοπίζεται στην περιοχή του κρανίου.  

Ο αλλοδαπός που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί τόσο στην Ψυχιατρική του Ρίου, όμως μετά την παροδο κάποιων εβδομάδων οι γιατροί του έδιναν εξιτήριο. Ο άνδρας Κουρδικής καταγωγής διέμενε στην Πάτρα, περιπου 20 χρόνια και ήταν μόνιμος κάτοικος της οδού Αγίου Διονυσίου κοντά στον Ερυθρό Σταυρό

 

 

 

 Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, της 11ης Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Οι σύμβουλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για επιστροφή στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα των κλάσεων, το οποίο αδιαμφισβήτητα υπερχρέωσε τους επαγγελματίες και οδήγησε σε χρεωκοπία τα ταμεία, ενώ υπό τη νέα του μορφή εξαλείφεται και ο κοινωνικός του χαρακτήρας. Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου παροτρύνει τους κοινωνικούς εταίρους σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών και πιέσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας χρεωκοπίας του ΕΦΚΑ και να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, αφού με τις ισχύουσες διατάξεις μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών λόγω της μείωσης των εισφορών κατάφεραν να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα από το οποίο ήταν αποκλεισμένοι λόγω υψηλών οφειλών τους. 

Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, αφορούσαν την παραοικονομία και το παρεμπόριο που εντείνονται κυρίως στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, καθώς και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που αποτελεί μόνιμη πληγή για πόλη.

Τέλος και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τα έργα υποδομής στην περιοχή μας, οι σύμβουλοι παραμένουν σταθεροί στις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως έχουν και παλαιότερα διατυπωθεί, για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, για έλευση του φυσικού αερίου με αγωγό και χωρίς πειραματισμούς και αναχρονιστικούς τρόπους, ενώ τάσσεται ενάντια στις διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από αναβλητικότητα αναφορικά με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE