Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν με τις δυνάμεις τους τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην κατάμεστη πλατεία Τριών Συμμάχων. Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία, όπου ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί  με απλούς πολίτες και απαντά στις ερωτήσεις τους. Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω περισσότερο να ακούω παρά να μιλάω. Στόχος μας να συνειδητοποιήσουμε και εμείς, ποια κάναμε λάθος και ποια ήταν τα σωστά. Αλλά και να ακούσουμε τις απόψεις μας, την κρητική σας, τις παραινέσεις σας,  τις ιδέες. Οι ιδέες του καθενός μετράνε. Στη σύγχρονη εποχή τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Η εποχή μας είναι η εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας. Συνδυάζουμε την έναρξη της μεγάλης μας καμπάνιας όχι απλά για να καλούμε μέλη μας που θα τα καλούμε κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν  σε μια διαδικασία. Αλλά να εγγράψουμε μέλη που θα κινητοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Θέλουμε με δύο λόγια να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, όχι τη μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου, αλλά ένα εργαστήρι συμμετοχής για όλους τους ενεργούς πολίτες. Θέλουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική. Για αυτό το λόγο σας καλούμε όλους. Δεν εξετάζουμε, ούτε εάν πήγατε σε άλλες πολιτικές κάλπες στο παρελθόν, ούτε την καταγωγή σας και τις πολιτικές σας ρίζες. Εξετάζουμε μόνο τη βούληση και  το πείσμα σας μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα της προόδου και κοινωνικής Δικαιοσύνης»

 Την εκδήλωση συντονίζουν οι Μαρία Αντύπα Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής και ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. 

ΤΟ ΠΡΩΙ 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου : Στην Αχαία και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα για δεύτερη ημέρα ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  "Πρώτος σταθμός" ΄ήταν τα γραφεία του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα τα οποία βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας όπου οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν θερμά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αχαΐας χαρακτήρισε άγαρμπη και άστοχη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Τσίπρας μίλησε με εργαζομένους στο ΚΕΘΕΑ και γονείς παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Δήλωσε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν να δείξουν αντανακλαστικά και ευαισθησία και πως με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα επιτύχουν τίποτα. Επίσης, χαρακτήρισε παράλογο μια κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων να προσωρά στην κρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ και διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν τον αγώνα τους.

Συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ,την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου  παρουσία και των βουλευτών Αχαΐας του κόμματος Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου και αφορούσε το ζήτημα της κατάργησης της Νομικής Σχολής, που είχε αναγγείλει ως Πρωθυπουργός ο  κ. Τσίπρας.

Τη δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησης στην Πάτρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου με το Προεδρείο του Συλλόγου και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

"Όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία θα εφαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει και την ίδρυση νομικής στην Πάτρα", είπε. Παράλληλα, δήλωσε αιφνιδιασμένος και λυπημένος με την εξέλιξη της κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Χαρακτήρισε επίσης οξύμωρο το γεγονός να καταργούνται δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να είναι υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, ευχαρίστησε την Πρύτανι του Πανεπιστημίου  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου που τον έπεισε για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ

 

1:30 μμ: Σημείο συνάντησης στην παλιά πλατεία της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ και θα περπατήσει με κόσμο στην αγορά της πόλης για να καταλήξει στην νέα πλατεία Κάτω Αχαΐας σε καφέ.

1:45 μμ: Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

6:30 μμ: Επίσκεψη στο στέκι της Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τέρψη.

7:30 μμ: Συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

A. Τσίπρας: «Δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας»

Δευτέρα 14/10

 «Αισθάνομαι πολύ οικεία γιατί έρχομαι στην εκλογική μου περιφέρεια, δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας, έναν νομό και μια περιφέρεια, που ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του προς τους πολίτες, στην Ακράτα Αχαΐας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τη διεύρυνση του κόμματος.  "Θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία",Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει στόχο «να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%», ένα κόμμα, όπως είπε, που «επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, είπε, τονίζοντας, όμως, ότι «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους». «Άκουσα ότι με προσφωνήσατε με έναν ιδιαίτερα τιμητικό όρο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να λέτε ότι εγώ είμαι αυτός που ηγήθηκα της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μπορεί να βάζει «ένα λιθαράκι με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί με δικαιοσύνη». Μιλώντας για την περίοδο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «παραλάβαμε τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της [...] όπου αυτό το οποίο διακυβεύονταν ήταν η ίδια η χρεοκοπία [...] με ταμεία άδεια, με κοινωνικές υπηρεσίες διαλυμένες, διότι κάποιοι είχαν φροντίσει να αφήσουν ένα τεράστιο έλλειμμα πολλών δισ. ευρώ και να κάνουν ένα πάρτι στον χώρο της Υγείας, στο χρηματιστήριο, στις τράπεζες, στις προμήθειες. Τα γνωρίζουμε όλα αυτά που οδήγησαν στη χρεοκοπία». Μεταξύ άλλων, είπε ότι «κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλείψεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη».«Κι αυτός είναι και ο λόγος που μια μεγάλη πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι μας ασκεί κριτική, μας παρακολουθεί και μας στηρίζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν στις μέρες, τις δύσκολες για εμάς, το 1/3 των ψηφοφόρων μας στήριξε, σε μια μάχη που από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένα αρνητική, αυτό είναι πολύ τιμητικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη «μακρά πορεία συνομιλίας με τον λαό» που αρχίζει, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές». Όπως είπε, το λεγόμενο επιτελικό κράτος της Δεξιάς κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ «οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα». «Η νέα κυβέρνηση έχει μια άλλη αντίληψη, την αντίληψη της στήριξης μιας ελίτ των ημετέρων και των προνομιούχων. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, διαχρονικά, ανάμεσα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε προοδευτική παράταξη και σ' αυτό που είναι η συντηρητική παράταξη και η Δεξιά στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση, σχετικά με τη «μεγάλη, ριζική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις» που θα επιχειρήσει τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως «όλα όσα κερδίσαμε με μεγάλη δυσκολία και αγώνα μετά την επιβολή των μνημονίων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν πίσω. Ήδη τα παίρνουν πίσω».

«Στόχος μας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι να γίνουμε σοφότεροι, με μεγαλύτερη εμπειρία και άρα ικανότεροι εξ αιτίας της δυνατότητας να αποκτήσουμε αυτή τη γνώση μιλώντας μαζί σας για την επόμενη μέρα», και συμπλήρωσε: «Η επόμενη μέρα, πιστέψτε με, θα έρθει πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι φαντάζονται».

«Διότι», όπως υπογράμμισε, «όταν κάποιος έρχεται με τόσο μεγάλη φόρα για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τόπο, όσο κι αν έχει προσώρας τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης με το μέρος του, ο ελληνικός λαός στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνει και οι πολίτες καταλαβαίνουν. Ακόμα και οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι άλλα τα συμφέροντα των πολλών και άλλα τα συμφέροντα των λίγων οικογενειών που σήμερα έχουν την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο». Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέλει να εγκαινιάσει «μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω, τέλος, να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η κομματική ένταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής. Όμως, εμείς ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τους πολίτες, είπε ότι «αξίζει τον κόπο για όλους μας να προσπαθήσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής που, όχι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά να κυβερνήσει για πολλά, πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πλειοψηφία ήταν δημοκρατική και προοδευτική».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, συνάντηση με «βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30πμ Επίσκεψη στην Ακράτα. Συνάντηση σε καφενείο στην πλατεία της Άνω Ακράτας και συζήτηση με πολίτες.

12:00 Επίσκεψη στην έκθεση Πριμαρόλια στο Αίγιο

1:00 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο

8:00 μμ Συνάντηση στην πλατεία του χωριού στο ΣΚΙΑΔΑ Τριταίας στο Δήμο Ερυμάνθου

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30 πμ Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ, στα γραφεία του, στην Πάτρα στην πλατεία Ελευθερίας.

1:45 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας.

6:30 μμ Επίσκεψη στο στέκι της Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τέρψη.

7:30 μμ Συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα

Το TEDxPatras επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, και αυτή τη χρονιά σε νέο χώρο φιλοξενίας: στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Πριν λίγες μέρες, η ανακοίνωση της θεματικής του TEDxPatras 2019 ήρθε να αντικαταστήσει ένα μεγάλο ερωτηματικό με ένα… εξίσου μεγάλο. “Αβεβαιότητα”: το θέμα της φετινής σεζόν- κι αν αισθανόσασταν βέβαιοι για το πού θα σας οδηγήσουν τα βήματά σας για να συναντήσετε τους υπόλοιπους TEDxSters, τους ξεχωριστούς ομιλητές και τις περιπετειώδεις δραστηριότητες αλλά και όλους εμάς το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. 

Το φετινό μας ραντεβού δίνεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου θα φιλοξενηθεί το φετινό TEDxPatras. Και μολονότι κέντρο του event μας παραμένει η έννοια της “Αβεβαιότητας”, είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος χώρος θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο την παρέα που κάθε χρόνο σχηματίζουν όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή των ιδεών. 

Το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο εντός της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας είναι ένα εμβληματικό κτίριο, στο οποίο πραγματοποιούνται συνέδρια, πανεπιστημιακές αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκτός από την κύρια αμφιθεατρική αίθουσα- στην οποία θα διεξαχθεί το event- διαθέτει ένα μικρότερο αμφιθέατρο, παράλληλες αίθουσες, βοηθητικούς χώρους, Βιβλιοθήκη και Αρχείο. Οι ομάδες μας ήδη με ενθουσιασμό και δημιουργική διάθεση ετοιμάζουν ένα σύνολο δραστηριοτήτων, παιχνιδιών και εργαστηρίων ειδικά σχεδιασμένα στους παράλληλους χώρους. 

Το TEDxPatras φιλοξενείται σε έναν νέο χώρο με ξεχωριστή δυναμική, ο οποίος έχει στεγάσει σημαντικές στιγμές όχι μόνο για το Πανεπιστήμιο, αλλά και για την πόλη της Πάτρας γενικότερα. Σημαντικές επιστημονικές προσωπικότητες, άνθρωποι του πνεύματος αλλά και καλλιτέχνες έχουν διασχίσει τους διαδρόμους του, έχουν ανέβει στη σκηνή του μεγάλου ή μικρού αμφιθεάτρου, για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές. Στιγμές γεμάτες από συγκινήσεις που μόνο η πηγαία δημιουργικότητα, η καινοτομία, η αγάπη για τη Γνώση και τον Άνθρωπο μπορούν να χαρίσουν. Συστατικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μια νοητή “ζεύξη” μεταξύ ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος και του event του TEDxPatras, αφού αποτελούν την “καρδιά” και των δύο..

 

Είτε τα βήματά σας σάς έχουν οδηγήσει ξανά στο παρελθόν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, είτε όχι, εμείς σας καλούμε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου να δείτε αυτή τη φορά τον χώρο… αλλιώς. Μέσα από το πρίσμα μιας διαφορετικής μέρας, γεμάτης με όλα όσα μας επιφυλάσσει το TEDxPatras 2019. Σας περιμένουμε!     

 Μόλις λίγες ημέρες ύστερα από τον ερχομό της Φανώς στην πλατεία Paestum στην παραλία Αιγίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο άδειασμά της από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας. Είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε ένα μεγάλο φορτηγό του δήμου για να αδειάσει από τα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια με τα οποία είχε γεμίσει, αυτό το συμβολικό έργο για την ευαισθητοποίηση των δημοτών αναφορικά με την ανακύκλωση.

Παράλληλα, οι δράσεις ευαισθητοποίησης συνεχίζονται αδιαλείπτως, με πρωταγωνιστή τον Λαμποίκο! Ο Λαμποίκος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της Αιγιάλειας σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης», οι φίλοι του Λαμποίκου διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ανακύκλωση από Παιδί… σε παιδί». Εκεί, οι μικροί μαθητές έφεραν τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη οι οποίες θα δοθούν σε παιδιά που τις έχουνε πραγματικά ανάγκη και ενημερώθηκαν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για την ανακύκλωση, από την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκόμενους γονείς και τα παιδιά για τη σημασία που έχει να αναλάβουν οι ίδιοι ενεργό δράση στη διαδιακασία της ανακύκλωσης.

Όλες οι δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των παιδιών με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης.

 Το Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας / Τµήµα Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας διοργανώνουν ενηµερωτική εσπερίδα με θέµα: «Θεσµικό Πλαίσιο Αδειοδότησης Μεταποιητικών Επιχειρήσεων, Επιχειρήσεων Αποθήκευσης - Διανοµής και Επιχειρηµατικών Πάρκων», αύριο Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα, στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας / Τµήµα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, τ.κ. 26221, Πάτρα).

 

Στην εσπερίδα θα παρουσιαστούν:

 

• Το νέο θεσµικό πλαίσιο αδειοδότησης οικονοµικών δραστηριοτήτων 

 

• Το νέο θεσµικό πλαίσιο για τα Επιχειρηµατικά Πάρκα

 

• Το νέο θεσµικό πλαίσιο αδειοδότησης Μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.

 

• Το νέο θεσµικό πλαίσιο αδειοδότησης των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανοµής.

 Επίσκεψη στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου και στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ρίου της Ολυμπίας Οδού, με αφορμή την καμπάνια της Ε.Ε., «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. 

Σε δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι η κατασκευή σύγχρονων και ασφαλών οδικών αξόνων, όπως είναι η Ολυμπία Οδός, αποτελούν απόλυτη ανάγκη και ζητούμενο για τη Δυτική Ελλάδα. 

«Μόνο μέσα από την ολοκλήρωση τέτοιου είδους οδικών αξόνων μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, είτε αυτό έχει να κάνει με την οδική ασφάλεια, είτε σε τις συνδυασμένες μεταφορές, τελικά δηλαδή με την ίδια την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως η Περιφερειακή Αρχή θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των οδικών μεταφορών για την περιοχή. «Πολλοί κύκλοι άνοιξαν στην μέχρι τώρα πορεία και ελπίζω να ζήσουμε την ολοκλήρωση αυτών των κύκλων στο άμεσο μέλλον» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου βρέθηκαν επίσης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Χριστίνα Δρίτσα, και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού ΑΕ, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Από την πλευρά της, η κ. Δρίτσα ανέφερε: «Για εμάς αυτό το έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών μεταφορών της τελευταίας εικοσαετίας, γιατί αποτελεί βασικό τμήμα του κύριου διευρωπαϊκού οδικού δικτύου της χώρας και κατ’ επέκταση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως ήταν πάντα μία από τις βασικές προτεραιότητες προ-συγχρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Ο στόχος, που θεωρούμε ότι έχει επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου και την απόδοσή του στην κυκλοφορία, είναι ότι πλέον υπάρχουν μετακινήσεις ποιοτικές, ασφαλής, άνετες, γρήγορες, με δυνατότητα επιλογής προορισμού δεδομένου ότι διασυνδέονται άμεσα τρεις περιφέρειες: η Αττική, η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα και έμμεσα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω του ΠΑΘΕ. Θεωρούμε ότι με την ολοκλήρωση αυτού του κομματιού κλείνει ένας μεγάλος κύκλος για την ολοκλήρωση αυτοκινητοδρόμων στη βασική ηπειρωτική Ελλάδα, που διασφαλίζει ανάπτυξη, δυνατότητες μετακινήσεων αγαθών και φυσικών προσώπων. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μέσω της σύνδεσης με το λιμάνι της Πάτρας της ανάπτυξης περαιτέρω της περιοχής μέσω των θαλάσσιων μεταφορών».

Τέλος, ο κ. Παπανικόλας, σημείωσε: «Το έργο αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την άριστη συνεργασία μας με τα στελέχη των αρμόδιων διαχειριστικών αρχών. Η κατασκευή της Κορίνθου-Πατρών επισφράγισε την οριστική αλλαγή σελίδας σ΄ένα δρόμο που είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ευρώπη. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι: 2 δυστυχήματα το 2018 έναντι 26 το 2008, δηλαδή μείωση της τάξης του 93% από την αρχή του έργου μέχρι σήμερα. Είναι όμως και η αίσθηση ασφάλειας σημαντική. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι οδηγοί δηλώνουν σε ποσοστό 92% ότι αισθάνονται ασφαλείς όταν οδηγούν στην Ολυμπία Οδό. Αυτά τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειές μας και εκπληρώνουν την αποστολή μας, η οποία είναι: Να συντηρούμε σε υψηλά επίπεδα ποιότητας την υποδομή και να εξασφαλίζουμε ασφαλείς, άνετες και σύντομες μετακινήσεις, παρέχοντας σε καθημερινή βάση ποιοτικές υπηρεσίες προς τους οδηγούς.  Η δέσμευσή μας προς όλους, είναι ότι η Ολυμπία Οδός θα συνεχίσει να λειτουργεί με επίκεντρο τον άνθρωπο. Με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, με αφοσίωση και πνεύμα συνεργασίας». 

Σημειώνεται ότι η καμπάνια «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» στοχεύει στην ανάδειξη των έργων που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Ολυμπία Οδός είναι ένα από τα συνολικά 40 έργα από ολόκληρη την Ευρώπη που επιλέχθηκαν να προβληθούν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας. Έτσι, μεταξύ άλλων δράσεων ένα ειδικό billboard  έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του ΣΕΑ για ένα μήνα (7/10-7/11), με σκοπό να προσφέρει μια διαδραστική και εξατομικευμένη εμπειρία σε ταξιδιώτες και κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να τραβήξουν μια φωτογραφία στο biilboard, να τη στείλουν στο e-mail τους και να την αξιοποιήσουν στους λογαριασμούς τους στα social media, συμμετέχοντας μαζί με χιλιάδες άλλους Ευρωπαίους στην καμπάνια. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE