Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματική ποινή 1000 ευρώ για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απόπειρα ληστείας

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί, στη Ράχη Δυτικής Αχαΐας, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, πλησίασαν υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. που κινούνταν με αυτοκίνητο και αποπειράθηκαν με την απειλή όπλου να της ανακόψουν την πορεία.

Η υπάλληλος διέφυγε των δύο δραστών, οι οποίοι την ακολούθησαν με την μοτοσικλέτα, μέχρι τα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, όπου εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης     

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας ημεδαπός άνδρας διότι οδηγώντας αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προκαλώντας υλικές ζημιές στο όχημα και σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

 

--

 

Το έργο FAME Road επιδιώκει την ενεργητική συμμετοχή των μελών της τοπικής κοινότητας στην ανακάλυψη και την προώθηση της ταυτότητας της περιοχής τους, με έμφαση στους τέσσερις βασικούς άξονες που συνθέτουν το ακρωνύμιο του έργου: το φαγητό/γαστρονομία (F), την τέχνη/πολιτισμό (A), τις μετακινήσεις (M) και την ενέργεια/εξοικονόμηση πόρων (E). Στην περιοχή της Αιγιάλειας το έργο συγχρηματοδοτεί, εκτός των άλλων δράσεων, και  την αποκατάσταση των Παλαιών Σφαγείων στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου,  ως πολυχώρου/hub που θα φιλοξενεί τις δράσεις του έργου. 

Οι λέξεις-κλειδιά που προέκυψαν κατά τις συναντήσεις των Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του έργου ήταν η βιωσιμότητα, η εξοικονόμηση πόρων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, και, τέλος, το ενδιαφέρον για την παραγωγή και την επιλογή για κατανάλωση ποιοτικών και αυθεντικών προϊόντων. 

«Το έργο προχωράει», δήλωσαν με μία φωνή οι εταίροι, «και εργαζόμαστε σκληρά για να δούμε την αρχική ιδέα να μετατρέπεται σε πράξη. Το “πάντρεμα” των δύο πολιτισμών, της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλίας της Ιταλίας, μπορεί να συμβάλλει στην ανταλλαγή στοιχείων και στην τελική δημιουργία ενός κοινού προϊόντος (γαστρονομίας ή καλλιτεχνικής δημιουργίας), είναι μόνο ένα από τα πολλά αποτελέσματα που αναμένουμε από αυτό το έργο».

Σε αυτό το πνεύμα, οι δύο Έλληνες εταίροι, ο Δήμος Αιγιαλείας και η ERFC, με απόλυτο σεβασμό στην κρισιμότητα των περιστάσεων αλλά και με την ακλόνητη πίστη ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και το έργο που έχει ξεκινήσει, πάντοτε με υπευθυνότητα και ασφάλεια, καλούν τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς που εμπλέκονται στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής μας να συνεισφέρουν στο έργο FAME Road, με απόψεις και ιδέες που θα έχουν ως απώτερο στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών-τουριστών στην Αιγιάλεια.

 «Μένουμε ασφαλείς» και καλούμε τους ως άνω ενδιαφερόμενους να στείλουν τις ιδέες τους στην ειδική φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του έργου www.fameroad.eu 

 

 

Το FAME ROAD είναι ένα από τα  έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον καθορισμό μιας στρατηγικής διασυνοριακής ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας για την προώθηση μιας δυναμικής οικονομίας βασισμένης σε έξυπνα, βιώσιμα και χωρίς αποκλεισμούς συστήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών των περιοχών αυτών.

www.greece-italy.eu

                 

Αισιοδοξούμε ότι θα κινητοποιήσουμε θετικά τους ενεργούς πολίτες της Αιγιάλειας, ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας, για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου ενδιαφερομένων φορέων εμπλεκομένων στους τομείς της Αγροδιατροφής, Τέχνης, Βιώσιμης Κινητικότητας, Ενέργειας, (Food, Art, Movement, Energy). Η καταγραφή και αξιοποίηση των προτάσεων και στοιχείων που θα μας παρέχουν,  θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγιαλείας και στην ανάδειξή της ως ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, δήλωσε ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ. Αιγιαλείας, κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, που παρακολουθεί στενά την υλοποίηση του έργου FAME ROAD.

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο δάσκαλος Φραγκίσκος Στελλάτος με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Υπηρετούσε για πολλά χρόνια στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, από όπου έλειψε την τελευταία χρονιά λόγω αδείας.

 

Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του σήμερα Παρασκευή 29/5. Είχε εργαστεί και στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης. Ψήφισμα έβγαλε ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας. Αντί στεφάνου κατέθεσε συμβολικό ποσό στο Ορφανοτροφείο Αργοστολίου. Ανακοίνωση Τάσου Σταυρογιαννόπουλου. Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τάσος Σταυρογιαννόπουλος ανέφερε:

 

Θλίψη και συγκίνηση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αχαΐας και σε όσους τον γνώριζαν προκάλεσε η εκδημία του αγαπητού συναδέλφου δασκάλου Φραγκίσκου Στελλάτου. Ο Φραγκίσκος υπηρετούσε στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών επί πολλά χρόνια και ήταν ένας καλοσυνάτος και ευγενής συνάδελφος.

 

Ήταν ακούραστος εργάτης της παιδείας και προσέφερε σημαντικό εκπαιδευτικό έργο στους μαθητές του. Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε και συνάδελφε. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το κεφαλλονίτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή στις 10.55 το πρωί.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  και το επίκεντρο ήταν 10 χλμ Βορειοανατολικά της Πάτρας.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης πρότεινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τη θέση του διευθύνοντας συμβούλου της Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων (ΕΔΕΥ), τον πατρινό Αριστοφάνη Στεφάτο.

 

Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος από το 2006 στη Νορβηγία, σε ιδιωτικές εταιρείες έρευνας και παραγωγής υδρογοναθράκων.

 

Μάλιστα την τελευταία τετραετία είναι γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στην M. VestEnergy AS, ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής διαχείρισης οικοπέδων και τεχνολογίας στην Atlantic Pertoleum Norge.

 

Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα Γεωλογίας από το πανεπιστήμιο Πατρών ενώ έχει εξειδικευτεί επίσης και στην περιβαλλοντική Ωκεανογραφία. Είναι ειδικός σε θέματα παραχώρησης οικοπέδων και έρευνας και παραγωγής υδρογοναθράκων

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE