Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι έπειτα από δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, κρίθηκε, τελικά, με μεγάλη πλειοψηφία ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για διαδικασία με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία και χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λειτουργούντος σε δημόσια δασική έκταση Χιονοδρομικού Κέντρου, παρέμβαση που αποβλέπει γενικότερα στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

Με την σημαντική αυτή απόφαση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εξ ολοκλήρου υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, συνολικού προϋπολογισμού 19.800.000 ευρώ.

«Για εμάς η Διοίκηση έχει συνέχεια, ακόμη κι αν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που πηγάζουν από κακούς σχεδιασμούς. Η ανάπτυξη του τόπου περνά μέσα από την αναβάθμιση υποδομών, όπως το Χιονοδρομικό. Στις «Κασσάνδρες» απαντάμε με αποτελεσματικότητα. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Καλαβρύτων θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο το καλύτερο για τους πολίτες. Ο εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων θα «τρέξουν» σε στέρεες βάσεις και το αποτέλεσμα θα ωφελήσει τόσο την περιοχή, όσο και ευρύτερα την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα. Τον πρώτο βήμα έγινε. Τα σπουδαία είναι μπροστά…» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την σημαντική εξέλιξη που επιτρέπει να προχωρήσει πλέον η διακήρυξη του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευμενή εξέλιξη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και όλους όσους συνέδραμαν ώστε να απεμπλακεί το έργο και δήλωσε: «Καταφέραμε και διασώσαμε ένα σημαντικό έργο που είναι απαραίτητο να εκτελεστεί για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού μας Κέντρου και τα επόμενα χρόνια. Από το 1989 που δημιουργήθηκε άλλαξε τον χαρακτήρα της περιοχής και συνδέθηκε με σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων. Είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα Χιονοδρομικό Κέντρο της χώρας που μετά τον εκσυγχρονισμό του είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αναπτυξιακά για την ευρύτερη περιοχή».

 

Καταγγελίες απο τρεις διαφορετικές θεσμικές πλευρές, με τη μία εξ' αυτών ιδιαιτέρως σοβαρή, που φτάνει μάλιστα στα όρια του «σκανδάλου» και της ανάγκης παρεμβάσεων τόσο του Δήμου όσο και της Δικαιοσύνης, έρχονται να επισκιάσουν το σημαντικό έργο πνοής της ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αιγίου.

Τη «φωτιά» βάζει - ανοιχτά και δημόσια - ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ο οποίος μιλώντας ευθέως για «λεηλασία», ισχυρίζεται πως έχει ακούσματα και στοιχεία πως λαξευμένες πετρες και μάρμαρα που βρίσκονταν στις κόχες των πεζοδρομίων, από τα πολύ παλιά χρόνια και είναι «ανεκτίμητης αξίας, αντί να πάνε προς φύλαξη σε δημοτικές ή αρχαιολογικές αποθήκες, «μέρος αυτών, μέσω διαπραγμάτευσης ή και άλλους τρόπους, πάνε σε χέρια που τα εμπορεύονται, τα πωλούν και εξοικονομούν πολλά χρήματα».

Ο δημοτικός αρχηγός αιφνιδιάζοντας κυριολεκτικά τη δημοτική αρχή, ως έχουσα την ευθύνη του έργου και της πολιτιστικής κληρονομιάς,σημειώνει, θα πρέπει να εξεταστεί η αναντιστοιχία αυτών των μαρμάριμων τμημάτων που αφαιρέθηκαν με αυτά που λέγεται ότι υπάρχουν σε αποθήκες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι πολλά από αυτά πάνε σε επισκευές δρόμων σε χωριά. Ακόμα κάνει μνεία σε φήμες που θέλουν πολλά από αυτά τα τμήματα αυτά να προέρχονται απο το Ναό του Ομαγυρίου Διός (παρότι ποτέ δεν έχει βρεθεί κάτι απο αυτόν).

Συνεπίκουρος στο θόρυβο που ξέσπασε, εμφανίζεται και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, μιλώντας και αυτός για πλάκες - αγκωνάρια μεγάλης ιστορικής αξίας για το Αίγιο, πιθανά από ναό που καταδεφίστηκε και είναι αρχαιολογικά ευρήμαατα. Ζητά δε να καταμερτρηθούν και κυρίως να μην εξαφανιστούν.

Στα παραπάνω, πρόσθεσε την αγωνία του (με επιστολή προς τον δήμαρχο) και ο πρόεδρος των εμπόρων Λάμπης Παπδόπουλος, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από παλαιούς αιγιώτες, από τους οποίους του καταγγέλθηκε ότι οι λαξευμένες στο χέρι πέτρες και τα μάρμαρα, βρίσκονται στην πόλη από τα τέλη του 18ου αιώνα, σε κράσπεδα πεζοδρομίων, έχουν βγει και βρίσκονται διάσπαρτα, άλλα στους δρόμους και άλλα σε αποθήκες της Αλυκής, ενώ στη θέση τους υπάρχει μια απλή κατασκευή από τσιμέντο. «Καλούμε τον δήμο να αριθμήσει τις αφαιρούμενες και να φυλαχθούν σε ασφαλές σημείο, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν σε διατηρητέα οικήματά του ή να τοποθετηθούν στο αρχαιολογικό μουσείο, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς που πρέπει να φυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού» σημειώνει.

Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος δηλώνει στην «ΠτΔ», ότι «παίρνει την ευθύνη όσων λέει» και πως «δεν είναι συκοφαντία, ούτε και θέλει βέβαια να κρεμάσει κανέναν, αλλά αντιθέτως επιθυμεί να διερευνηθεί επειγόντως το θέμα».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου και αρμόδιος για το μεγάλο έργο της ανάπλασης του κέντρου του Αιγίου Βασίλης Χριστόπουλος, απαντώντας εν αρχή στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, λέει: «Κάποια τμήματα βρίσκονται σε αποθηκευτικούς χώρους της παλιάς Χαρτοποίας. Στην οδό Ταξιαρχών, για κάποια τέτοια, εγώ έδωσα εντολή να μαζευτούν. Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος να μας δώσει στοιχεία και ονόματα. Εγώ πάντως, όπως και να' χει, θα δώσω εντολή να δούμε πόσα μέτρα έχουμε. Θα κάνουμε επιμέτρηση και καταγραφή».

Στο μεταξύ, προκληθείς να δώσει χρονοδιάγραμμα της εργολαβίας, τόνισε πως αυτό είναι «ενδεικτικό» και εκτίμησε ότι οι εργασίες θα πάνε πίσω λόγω του παλιού δικτύου ύδρευσης σε πολλά σημεία του κέντρου.

Ειδκότερα, στις οδούς Γερμανού και Ζαΐμη θα μπει σε εφαρμογή επιφανειακό σύστημα ύδρευσης, γιατί όλα τα σπίτια και τα κατατήματα εκεί υδρεύονται από την οδό Ασημάκη Φωτήλα, στην οποία υπάρχουν πολλά σπασίματα του δικτύου.

Πηγή: pelop.gr

Στο πλαίσιο της 16ης επετείου των εγκαινίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» (Τετάρτη 12/8) και του Δεκαπενταυγούστου το προσεχές Σάββατο,

η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προέβη σε σημαιοστολισμό των τεσσάρων πυλώνων, ο οποίος θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα (17/8) καιρού επιτρέποντος.

Αντίστοιχα προγραμματίζονται έκτακτες μακρές φωταγωγήσεις:

•             Την Τετάρτη 12/8 από 21:00 έως 01:00.

•             Το Σάββατο 15/8 από 21:00 έως 01:30

Δείτε το video :

https://www.youtube.com/watch?v=TbOvzL9NEV0

Αύξηση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Αχαΐας για τις μέρες του Αυγούστου καταγράφουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει η πληρότητα των ξενοδοχείων της Πάτρας φτάνει το 40% με 45% τις ημέρες αυτές, ενώ στα ξενοδοχεία περιαστικά αυτής, στην Αιγιάλεια και στην Δυτική Αχαϊα κυμαίνεται μεταξύ του 70% και του 80%.

Η αύξηση αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά με τον εσωτερικό τουρισμό και την ελληνική αγορά και όχι με τους ξένους επισκέπτες.  Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως για τις μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και την εβδομάδα μετά από αυτόν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω του κορωνοϊού και της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί οι ξενοδόχοι προχώρησαν σε πακέτα προσφορών με μειώσεις στις τιμές που ξεκινούν από το 10% και φτάνουν στο 20%.

Πάντως, η πτώση της κίνησης της φετινής τουριστικής σεζόν είναι δεδομένη και όπως όλα δείχνουν θα κυμανθεί ακόμα και στην περιοχή σε πάνω από το 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε βαφείο αυτοκινήτων στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Σκουρλέτη.

Στο σημείο βρέθηκε αμέσως  η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο οχήματα καθώς και ο Υποδιοικητής του σταθμού  Παναγιώτης Μιχαλόπουλος. Άνδρες της Π.Υ έθεσαν σε έλεγχο την φωτιά χωρίς αυτή να προλάβει να επεκταθεί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE