Ανησυχεί η Αθήνα από την ένταση μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας

Ιδιαίτερα προβληματισμένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία. Η Αθήνα ελπίζει όπως και οι αρχηγοί και άλλων Ευρωπαϊκών κρατών ότι θα επικρατήσει η σύνεση και δεν θα επεκταθεί η σύρραξη στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται μέσω της διπλωματικής οδού για όλες τις πτυχές του θέματος δεδομένου ότι πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν την άποψη ότι ο Βλαντιμιρ Πούτιν δεν θα αφήσει αναπάντητη την Τουρκική πρόκληση. Έχουν δε την αίσθηση ότι η όλη κατάσταση μοιάζει με βόμβα που απασφάλισε και κανείς δεν ξέρει ποιόν θα πάρουν τα θραύσματα.

Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι όσο και εάν εκ πρώτης όψεως η κίνηση του Βλαντιμιρ Πούτιν να ζητήσει από τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να γυρίσουν στην πατρίδα τους μοιάζει ως κίνηση αντεκδίκησης σε οικονομικό επίπεδο δεν έκρυβαν την ανησυχία τους μήπως πίσω από αυτή την απόφαση κρύβονται άλλες σκέψεις.

Η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες έρχεται σε μια στιγμή που η Ευρώπη μοιάζει να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να συνέλθει από το χτύπημα της τρομοκρατίας . Μάλιστα μετά από αυτές τις εξελίξεις στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκεται η τριμερής συνάντηση Ελλάδας Τουρκίας με την συμμετοχή της Αγκελα Μέρκελ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως σήμερα αναχωρεί για το Ισραήλ όπου αναμένεται να έχει σημαντικές συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογου αλλά και το κόμμα της αντιπολίτευσης ενώ αύριο θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία .

Οι συζητήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα δεδομένου του ρόλου που παίζουν οι δυο χώρες στην γεωπολιτική σκακιέρα και μάλιστα σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή .

parapolitika.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE