Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει τα 7,5 δισ. ευρώ

Μία νέα δήλωση από υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να ταράξει ξανά τα νερά στην προεκλογική περίοδο, μία δήλωση που σαφώς αναμένεται να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Νέα Δημοκρατία.

Ο λόγος για την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη η οποία μιλώντας στην εκπομπή του Ε "Απαντήσεις", ξεκαθάρισε σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει επίσημα το κόμμα της, πως εάν υπάρξει αυτοδυναμία δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψουν να γίνει η περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση από την τρόικα αλλά ούτε και να δεχθούν τις υπόλοιπες δόσεις από τους δανειστές.

Μετά από ερωτήσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου,η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίξκης είναι ανεξάρτητο από τη διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως θα ξεκινήσουν απευθείας τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν θα πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ομόλογα του Μαρτίου, η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεχίσει την 5η αξιολόγηση, κάτι που κανείς δεν ξέρει τι συνέπειες μπορεί να έχει. Μάλιστα, διευκρίνισε πως "θα ήταν αστείο να θέλουμε να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο και να λέμε ότι για να απεμπλακούμε από το μνημόνιο πρέπει πρώτα να περάσουμε άλλα τόσα μέτρα".

Φυσικά, αφού σύμφωνα με την κα Βαλαβάνη δεν θα συνεχιστεί η αξιολόγηση, τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπόλοιπες δόσεις των δανειστών δεν θα δοθούν, κάτι που η ίδια επεσήμανε χαρακτηριστικά λέγοντας: "εμείς έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων .Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δις; είναι πολύ".

Την ίδια ώρα άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εκνευρισμό στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Ο λόγος για τον υποψήφιο βουλευτή, Κώστα Ήσυχο, ο οποίος μιλώντας στο Star είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την επιστροφή της τρόικας τον Μάρτιο, καθώς όπως είπε, δεν είναι νόμιμο όργανο.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ήσυχος πως "θα τους πούμε να μην έρθουν. Θα τους κεράσουμε έναν καφέ το πολύ".

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE