ΣΥΡΙΖΑ: «Αποσυμπίεση» το άνοιγμα της εστίασης

Ως ένα μέτρο αποσυμπίεσης της κοινωνίας βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ το άνοιγμα της εστίασης. Παράλληλα, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «το πιο παρατεταμένο οριζόντιο lokcdown στην Ευρώπη αποδείχθηκε, με ευθύνη της κυβέρνησης, εντελώς αποτυχημένο στον έλεγχο της πανδημίας και με καταστροφικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία».

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, είχαν μάλιστα χθες (20.04.2021) τηλεδιάσκεψη με το συντονιστικό της πρωτοβουλίας “Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης” προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχουν τα μαγαζιά τους κλειστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του συντονιστικού τόνισαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω του παρατεταμένου lokcdown, της συσσώρευσης χρεών, της έλλειψης ρευστότητας και των ανεπαρκών μέτρων κρατικής στήριξης. Εξέφρασαν, ακόμα την ανησυχία τους για την ανυπαρξία σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας και οδικού χάρτη από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς και για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εστίασης από την επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ, λόγω των κριτηρίων που τίθενται, όπως και για την καθυστέρηση στην εκταμίευσή της, ενώ οι ανάγκες τους (αγορά εμπορευμάτων κ.λπ.) είναι άμεσες.

Εξέθεσαν, παράλληλα, τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων και η μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση στήριξης.
newsit.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE