Σπ. Λιβανός: Δεν θα επιτρέψω σε ιδιωτικά συμφέροντα να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των αγροτών

"Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε ιδιωτικά συμφέροντα να θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των  αγροτών" είπε από την Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη.

 

Σχετικώς με τις πληρωμές, που έχουν γίνει από τον Οργανισμό, ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε ότι από 1.1.2021 έχουν ήδη γίνει πληρωμές 319 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου θα γίνουν πληρωμές ακόμα 352 εκατ. ευρώ και προσέθεσε ότι η  καταβολή των γεωργικών ενισχύσεων στους αγρότες προχωρά κανονικά.

 

Μάλιστα, ενημέρωσε ότι πρόσφατα, στις 23 Μαρτίου 20021 καταβλήθηκαν 246.314.628 ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, για τις αιτήσεις έτους 2020. Μέρος του ποσού αυτού αφορούσε συμπληρωματικές πληρωμές για το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης και για την Πράσινη Ενίσχυση.

 

Επίσης ανακοίνωσε ότι αύριο καταβάλλονται 8,5 εκατ.ευρώ ενίσχυσης de minimis στα ροδάκινα. Η βασική ενίσχυση  θα πληρωθεί 22-23/4, ενώ οι υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις θα έχουν πληρωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, 27-28/4.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE