Αλ. Χαρίτσης: Ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία

«Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μας για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας, είναι  ρεαλιστικό, κοστολογημένο και θα έπρεπε να είναι απολύτως αυτονόητο και για την κυβέρνηση» δήλωσε σε συνέντευξή του  ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «OPEN», έκανε λόγο για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της κρίσης, που μόνο μέχρι το τέλος του 2020 υπολογίζεται σε 17 δισ. ευρώ», «παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και τις μεσαίες  που δεν έχουν πρόσβαση σε άλλη χρηματοδότηση» και «ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο που θα επαναφέρει την προστασία της πρώτη κατοικίας και θα δίνει διέξοδο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

«Το πρόγραμμά μας κοστολογείται στα 5,7 δισ.», συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «η πρότασή μας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα βελτιώνει την εισπραξιμότητα των οφειλών από το Δημόσιο».

Παράλληλα ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «οι παρεμβάσεις που προτείνουμε προέκυψαν μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ώστε να απαντάνε στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας σήμερα και να είναι ρεαλιστικές». Και ξεκαθάρισε: «Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να πιστεύουμε ότι με τα μέτρα-ασπιρίνες της κυβέρνησης, τις αναστολές κάποιων υποχρεώσεων και των συμβάσεων εργασίας  και το νέο δανεισμό, μπορεί να πάει παρακάτω η ελληνική οικονομία».

«Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα για γενναία, εμπροσθοβαρή στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τα μισά από τα ταμειακά διαθέσιμα που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, νοικοκυρεύοντας για πρώτη φορά τα δημόσια οικονομικά της χώρας», ανέφερε.

«Αν η κυβέρνηση μας είχε ακούσει τότε, δεν θα ήμασταν σήμερα σε αυτή την δεινή κατάσταση», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE