Σκυλακάκης: Προς το τέλος του καλοκαιριού τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Προς το τέλος του καλοκαιριού θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία τα πρώτα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτό δηλώνει στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο newmoney.gr ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος περιγράφει τη «φιλοσοφία», τους στόχους και το σχετικό χρονοδιάγραμμα του ελληνικού σχεδίου για την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης ξεκινά λέγοντας ότι για κρατήσει ένα και όχι ενάμιση το τελευταίο κρίσιμο μίλι της επιδημιολογικής κρίσης πρέπει «κάποιοι να σταματήσουν επιτέλους να κλείνουν το μάτι στα κορωνο-πάρτι και τα κορωνο-συλλαλητήρια» και να αξιοποιηθεί από τον καθένα μας με ευφυή τρόπο το εργαλείο των self tests για να προστατέψουμε εμάς, τους δικούς μας και την οικονομία-κοινωνία γενικότερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκαλύπτει σημαντικές πτυχές του σχεδίου «Ελλάδα2.0», εξηγεί τι θα γίνει αν φύγει η τελεία από τη μέση, επισημαίνει τους δημοσιονομικούς κινδύνους αλλά και αναδεικνύει τις αισιόδοξες παραμέτρους για την υπέρβαση των δύσκολων καταστάσεων.

Προβλέπει, επίσης, ότι ο φετινός τουρισμός θα φτάσει στο 50% του 2019 και ίσως λίγο παραπάνω, προσβλέπει επί της ουσίας στον «τουρισμό της τελευταίας στιγμής» και καρφώνει τον λαϊκισμό. Ο ίδιος απαντά στο ερώτημα για την επιστρεπτέα προκαταβολή εάν ήταν δική του ιδέα, μιλά για το άνοιγμα της εστίασης και για το πώς εκτιμά ότι θα καλυφθεί πλέον το επενδυτικό κενό.

Ο κ. Σκυλακάκης απαντά επίσης για τις πρόσφατες εκτιμήσεις του Γιάννη Στουρνάρα, αποκαλύπτει με ποιον υπουργό είναι σε ανοιχτή γραμμή, ξεχωρίζει το πιο σημαντικό πρόγραμμα (αυτό των δανείων που θα κινητοποιήσει 32  δισ.. ιδιωτικές επενδύσεις) και έργο του ελληνικού σχεδίου (την ψηφιοποίηση του κράτους) και δεν κρύβει ότι υπάρχουν 10 δρόμοι για να πάει στραβά το σχέδιο και ένας μόνος για να επιτύχει.

Ποιος είναι δε ο βασικός κίνδυνος κατά τον κ. Σκυλακάκη για τα δημοσιονομικά; «Και σήμερα και στο μέλλον και πάντα, είναι ο λαϊκισμός. Όσο αυτός ηττάται στην κοινωνία, τα δημόσια οικονομικά της χώρας δεν κινδυνεύουν», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση ακολούθησε ευτυχώς «μία συνετή πολιτική και δεν υιοθετήσαμε τη λογική ”Αλέξη, δώστα όλα”, που μας πρότεινε ο κύριος Τσίπρας στην αρχή της πανδημίας».

https://www.protothema.gr/

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE