Βαρβιτσιώτης: Καλό βήμα η έναρξη των διερευνητικών

«Καλό βήμα από μόνο του» χαρακτήρισε την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στο μέλλον θα φανεί αν η Τουρκία θα τηρήσει τη στάση που έχει τώρα και υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει υπέρμετρη αισιοδοξία για τις διερευνητικές.

 

«Kαλωσορίζουμε αυτή την αλλαγή πλεύσης της Άγκυρας. Καλωσορίζουμε ότι το Ορούτς Ρέις δεν κάνει τις προκλητικές βόλτες του στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ότι δε συνοδεύεται πλέον από πολεμικά πλοία και ότι η ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας είναι μια ρητορική που προσπαθεί να κατευνάσει τον ευρωπαϊκό παράγοντα και να δείξει ότι έχει μια διάθεση καλής συνεργασίας. Το θέμα είναι να έχουν διάρκεια», υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία αναγκάστηκε να χαμηλώσει τους τόνους

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απειλή των κυρώσεων αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο έγιναν τρεις Σύνοδοι Κορυφής, οδήγησε την Τουρκία να χαμηλώσει τους τόνους.

Στην περίπτωση που επιστρέψει στις προκλητικές ενέργειες η Τουρκία, θα επηρεαστεί η συμπεριφορά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των ευρωπαϊκών χωρών, όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE