ΝΔ κατά ΚΙΝΑΛ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια

Εντονα αντέδρασε η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ΝΔ κάνει λόγο για «μικροπολιτική» και εγκαλεί το ΚΙΝΑΛ ότι στην ουσία θεωρεί πως «μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά)».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου μετέβη με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις εξελίξεις ως προς το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση. «Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020. Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε, μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη δήλωση Μητσοτάκη πήρε το ΚΙΝΑΛ για να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Παραθέτοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020», διερωτήθηκε «ποιος έκανε τη δήλωση;» και συνέχισε: «Δεν είναι ούτε ο CEO της Volkswagen, ούτε ο Elon Musk της Τesla. Είναι ο κ. Μητσοτάκης, στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι όλα όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πουλήθηκαν πέρυσι, είναι εισαγόμενα. Γιατί απλά δεν πιστεύει στην ανάπτυξη με παραγωγή στον τόπο μας. Όπως, δηλαδή, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής».

Αυτή η αναφορά της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε την οργή της Πειραιώς. Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Όταν η λογική υποτάσσεται στη μικροπολιτική… Το ΚΙΝΑΛ επικρίνει τον Πρωθυπουργό επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί θετικό γεγονός την πώληση περισσότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που βοηθάει το περιβάλλον. Η κριτική ασκείται επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εισαγόμενα και όχι ελληνικά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, μέχρι να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ελλάδα -για την κατασκευή των οποίων έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση- είναι καλύτερο να πωλούνται βενζινοκίνητα (επίσης εισαγόμενα φυσικά). Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να είχαμε μείνει στον ατμό και στον αραμπά μέχρι να παραχθούν ελληνικά βενζινοκίνητα. Κακός σύμβουλος η αντιπολιτευτική φτώχεια!».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE