Πιπιλή: Να καρατομηθεί το Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Την καρατόμηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζητάει με Επίκαιρη Ερώτησή της, από τις 16/01/2021, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη η βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ν.Δ., κ. Φωτεινή Πιπιλή.

Η βουλευτής ζητάει επίσης από την Υπουργό να απαντήσει στο ερώτημα ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο για την πρόληψη και αντιμετώπιση γεγονότων ανάλογων με την καταγγελία της κ. κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της επί δύο φορές Ολυμπιονίκη για την αήθη και ποινικά κολάσιμη ασέλγεια σε βάρος της προκάλεσε πανελλήνιο σάλο και αμαύρωσε κάθε ιδέα περί Ιδεώδους του Αθλητισμού και του Πρωταθλητισμού. Αυτή ήταν η μία πλευρά της ιστορίας που σόκαρε το Πανελλήνιο. Όπως τονίζει στην ερώτησή της η βουλευτής, εξίσου σοκαριστική ήταν η απαράδεκτη, αντιδεοντολογική αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, και προσωπικά του Προέδρου της, διότι, όχι μόνο δεν καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την αποκαλυφθείσα συμπεριφορά, όχι μόνο δε στάθηκε στο πλευρό της αθλήτριας, αλλά στην ουσία επιχείρησε να συγκαλύψει το γεγονός, αφήνοντας απαράδεκτες αιχμές εις βάρος της κ. Μπεκατώρου.

Όπως υπογραμμίζει η Φωτεινή Πιπιλή, η συμπεριφορά αυτή του Δ.Σ. είναι η ακριβώς αντίθετη από αυτήν που θα περίμενε η κοινωνία με δεδομένο τον ευαίσθητο χώρο που καλύπτει, τον χώρο της προώθησης της αξίας του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας στα παιδιά μας, διαρρηγνύοντας με αυτόν τον τρόπο την απαραίτητη σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς.

Η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 22 Ιανουάριου 2021.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE