Μητσοτάκης: «Τέλος η απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Το τέλος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«H παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη. Η δική μου παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να τρέξουν γρήγορα και να δώσουμε έμφαση σε έργα τα οποία έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών», είπε -μεταξύ άλλων- ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Υπουργείου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης «ν’ αλλάξει το σύστημα της απλής αναλογικής, για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια».

»Θα φέρουμε το σχετικό Νομοσχέδιο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου κι εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αμέσως μετά θα εγκριθούν οι βασικές αρχές ενός σημαντικού Νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

«Έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας και τώρα το νομοσχέδιο αυτό θα είναι μια σημαντική τομή. Το έχουμε ήδη συζητήσει εκτενώς με φιλοζωικές οργανώσεις. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης. Θα αποτελέσει, όμως, ένα νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας και θα δημιουργήσει, θα δρομολογήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο προστασίας των ζώων συντροφιάς, το οποίο θα πηγαίνει πέρα και πάνω από παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει σχετικά π.χ. με τον κακουργηματικό χαρακτήρα του βασανισμού των ζώων» είπε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε δε ότι «παραμένει ανοιχτό το πολύ μεγάλο κεφάλαιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, των ορίων και των αρμοδιοτήτων μεταξύ του κεντρικού κράτους, των αποκεντρωμένων διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων».

»Κάτι το οποίο θα αποτελέσει από μόνο του μια εμβληματική μεταρρύθμιση, η οποία, όμως, έχει ακόμα σημαντική δουλειά προκειμένου να ωριμάσει» πρόσθεσε.

Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τέλος ότι «η τηλεργασία την οποία αναγκαστήκαμε για λόγους δημόσιας υγείας να επιβάλουμε στο Δημόσιο μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πως μπορούμε να την εντάξουμε μ’ έναν πιο οργανωμένο τρόπο στην καθημερινότητα, την εργασιακή καθημερινότητα του Δημοσίου, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία».

»Και βέβαια εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, πάντα με την έννοια της επιβράβευσης και κυρίως της αναγνώρισης της προσφοράς εκείνων των εξαιρετικών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι πολύ συχνά αισθάνονται ότι σε ένα εξισωτικό σύστημα αξιολόγησης η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται» είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE