Τσίπρας σε ομογενείς: Αν αγαπάτε την Ελλάδα, επενδύστε !

Σε κυνήγι επενδύσεων έχει αποδυθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εκτός από το χρέος σε κάθε εκδήλωση δεν παύει να υποστηρίζει ότι η πολιτική αστάθεια έλαβε τέλος μετά τις εκλογές και τώρα είναι η εποχή για επενδύσεις με σταθεροποιημένη οικονομία.

Μιλώντας αργά το βράδυ σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν, ο πρωθυπουργός έκανε κάλεσμα σε ο ομογενείς επιχειρηματίες και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, του ζεύγους Αγγελοπούλου, αλλά και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα γιατί τώρα τους έχει ανάγκη.

Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα
«Δεν έχει σημασία αν είμαστε αριστεροί ή δεξιοί αλλά το να κάνουμε τα πάντα για να δούμε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους ελληνοαμερικανικούς επιχειρηματίες αν αγαπούν την Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή. «Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ .Τσίπρας και πρόσθεσε «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» σημείωσε.

Ημίωρη συνάντηση Τσίπρα-Κέρι
Συνάντηση περίπου 30 λεπτών με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συζήτηση ήταν σχεδόν εφ' όλης της ύλης και επικεντρώθηκε αρχικά στο πρόβλημα χρέους, η οικονομική κρίση και τα ενεργειακά, που αφορούν στην Ελλάδα και την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήθηκαν επίσης το προσφυγικό, το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων, το Ουκρανικό, το Συριακό.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στάθηκε στα ενεργειακά ζητήματα και στη στρατηγική σημασία των αγωγών ΤΑP και ΙΒΒ και στην αναβάθμιση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ έχουν πρόθεση να υποστηρίξουν επίλυση του θέματος της ονομασίας των ΠΓΜΔ και του Κυπριακού.

Στο μικροσκόπιο της Λαγκάρντ η κυβέρνηση Τσίπρα
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να απευθυνόταν και στο ελληνικό κοινό στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όταν ζήτησε από τους υπουργούς του δουλειά και όχι τηλεοπτικές εμφανίσεις, ωστόσο κάποιοι παρακολουθούσαν την ομιλία του με ενδιαφέρον και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από το ΔΝΤ φαίνεται ότι δεν πέρασαν απαρατήρητα τα όσα είπε ο κ,Τσίπρας στους υπουργούς του. Μάλιστα η «σιδηρά κυρία του Ταμείου» η Κριστιν Λαγκαρντ -όπως τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες- εξήγησε στη Ελληνική αντιπροσωπεία που συνάντησε στην Ουάσιγκτον χτες ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, ενώ σχολίασε θετικά τις προτροπές που έδωσε στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα την προειδοποίηση ότι το έργο τους θα ελέγχεται ανά 6μηνο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE