Παπαδόπουλος: Οταν έλεγα για «επηρεασμό της Δικαιοσύνης» δεν εννοούσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Νεότερα: Να εξηγήσει τα... ανεξήγητα επιχείρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του περί «επηρεασμού της Δικαιοσύνης». Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του έσπευσε να υποστηρίξει πως όσα ανέφερε αφορούσαν στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τα όσα εκείνος είπε για την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

«Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου μεταξύ άλλων διαπιστώσεων για τη “μη ποδοσφαιροποίηση” της πολιτικής, καυτηρίασα την αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη – κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ - στη Δικαιοσύνη, με προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να απαιτήσει σεβασμό της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος ισχυρίζεται πως αναφερόταν στον Άδωνι Γεωργιάδη

Όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, «προφανώς το «κάποιοι από εμάς» που ανέφερα αφορούσε εν γένει στους πολιτικούς, που είχα προαναφέρει στην προηγούμενη πρόταση και φωτογράφιζε τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίον κατονόμασα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Για αυτόν τον λόγο και τόνισα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εκπληρώσει το σημαντικό ρόλο της και οι υπουργοί να μην ενδίδουν στον πειρασμό να παρέμβουν. Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων…» συμπλήρωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Τι έλεγε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη δήλωσή του

«Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της Δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν» έλεγε στις επίμαχες δηλώσεις του βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθετε: «Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών. Ό, τι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς» συνέχιζε.

 

Προκαλεί ερωτηματικά ωστόσο η εξήγηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν παρόντες τον ρώτησαν συγκεκριμένα για πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του ζήτησαν να σχολιάσει αν τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν και στο κόμμα. Με τον Σάκη Παπαδόπουλο να επιβεβαιώνει ότι αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «τα συζητήσαμε αυτά στο κόμμα και κάναμε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα περί «αρμών της εξουσίας».

Αλλωστε, οι «αυταπάτες» για τις οποίες έκανε λόγο ο βουλευτής, είναι μια λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθειά του να εξηγήσει το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης το 2015...

 

Πρώτη Ενημέρωση: Σε παραδοχή ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος μπήκαν στον πειρασμό να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη, προχώρησε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά Fm», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σεβαστούμε εμείς οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας, που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της Δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών. Ό, τι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς»

Βολές και για τους αρμούς εξουσίας

Μάλιστα, ο κ. Παπαδοπουλος «έριξε βέλη» και κατά του Αλέξη Τσίπρα για την περίφημη φράση του περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας». «Είδατε και το ζήτημα περί αρμών της εξουσίας που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συζητήθηκε πολύ στα όργανα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών της εξουσίας. Για να σας το πω και λίγο ιδεολογικά οι “αρμοί της εξουσίας” κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας. Γι' αυτό το θέμα είναι οι ιδέες και πόσο αυτές επηρεάζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση».

Παπαδόπουλος: Διαφωνώ με τον όρο «βρώμικο '89»

Ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε την κριτική του κατά του κ.Τσιπρα με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Action 24. O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «μας αιφνιδίασε ο Αλέξης Τσίπρας με το χαρακτηρισμό για “βρώμικο 89” γιατί το 1989 είχε προκύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά και η ανάληψη ευθυνών του Μένιου Κουτσόγιωργα και τα ζητήματα της κάθαρσης ήταν θέματα στην ημερήσια διάταξη».

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ήταν λάθος της Αριστεράς η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Πρέπει να ομολογήσουμε τους λαθεμένους χειρισμούς που έκανε τότε η Αριστερά με αυταπάτες για την κάθαρση. Ποινικοποίησε τις πολιτικές ευθύνες που είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου γιατί η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο ήταν λάθος. Εδώ διαφωνώ με το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Θεωρεί ότι καλώς κάναμε τότε και παραπέμψαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στο Ειδικό Δικαστήριο. Λάθος, ήταν λάθος. Όμως δεν είναι βρώμικο το να προσπαθείς την κάθαρση. Είναι άλλη ιστορική πραγματικότητα το 1989 σε σχέση με το σήμερα. Διαφωνώ και εγώ με τον ορισμό «βρώμικο ‘89» και θεωρώ ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένη από ιδεολογικοπολιτική άποψη. Είχε τις αυταπάτες της η Αριστερά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι συμμετείχε σε μια βρώμικη υπόθεση».

Αποστάσεις και από Ραγκούση

Αποστάσεις πήρε ο κ. Παπαδοπουλος και από τους χαρακτηρισμούς περί χουντικού νομοσχεδίου που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για τις πορείες. «Να αποφύγουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία. Το θέμα είναι ότι αν υπάρχουν αντιδημοκρατικές διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο να τοποθετηθούμε για να αλλάξουν και να τις προσαρμόσουμε στην ευρωπαϊκή διάσταση της αντίληψης που έχουμε για το σεβασμό και των πολιτών και του δικαιώματος της κινητοποίησης. Να υπάρξει μια ισορροπία να καταλήξουμε σε μια χρυσή τομή».

Πηγή: iefimerida.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE