Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνητικό πρόγραμμα που σχεδιάζει να υλοποιήσει, αν κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 145 σελίδες.

«Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητές μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. Ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από τη λιτότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι έτοιμη για τις νέες συνθήκες και το σύνθημα είναι: «Εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Επίσης αναφέρει ως προτεραιότητες την προστασία της εργασίας και ενίσχυση της απασχόλησης, την αποκατάσταση ρευστότητας, την αποτελεσματική χρήση των κοινοτικών πόρων, την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Στο πρόγραμμα προτάσεται το θέμα του χρέους και τονίζεται ότι για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητο εργαλείο. Για ακόμα μια φορά περιγράφεται ότι δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν δεσμεύσεις γιατί δεν ο επέτρεψαν οι συνθήκες.

«Παρά τις μικρές δυνάμεις μας προσπαθήσαμε να αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο απέναντι στις συγκεκριμένες πιέσεις και να δώσουμε δείγματα γραφής ενός νέου πολιτικού ήθους και μιας νέας κοινωνικής προοπτικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ζητάμε εντολή για να ανατινάξουμε την ΕΖ σκοτώνοντας πρώτους απ’ όλους τους εαυτούς μας», αναφέρει.

Στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι ναι και όπως τονίζεται ο δρόμος αυτός «περνάει μέσα από την αναδιανομή πλούτου και ισχύος υπέρ των υποτελών τάξεων, των μισθωτών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, μέσα από την ενίσχυση μορφών κοινωνικής οικονομίας που αμφισβητούν το πρότυπο απροκάλυπτης ή συγκαλυμμένης ιεραρχίας (και άρα εξουσίας) στο εσωτερικό της επιχείρησης και δίνουν διέξοδο στη δημιουργικότητα μιας υπερπροσοντούχας αλλά άνεργης νεολαίας, μέσα από την προστασία των κοινών αγαθών που ένα ένα μπαίνουν στο στόχαστρο του κεφαλαίου, μέσα από τη στήριξη του κοινωνικού κράτους αλλά και την διεύρυνση και την εμβάθυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Προϋποθέτει αυτός ο δρόμος και μια διαρκή και οργανική σχέση με τα κινήματα των υποτελών τάξεων, στενή επαφή με τις θεωρητικές επεξεργασίες των διανοούμενων της Αριστεράς αλλά και ένα κόμμα οργανωμένο, μαζικό, ανοιχτό στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας.»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:39 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:68 ΑΠΟΨΕΙΣ