Ψέματα και αλήθειες απο τους "δυο"

Τα λάθη που έχει παραδεχτεί πως έκανε, απαρίθμησε στον Αλέξη Τσίπρα, η Σία Κοσιώνη, ρωτώντας τον γιατί να τον εμπιστευτεί ξανά ο λαός.

«Εξηγήστε στον ελλ. λαό γιατί πρέπει να ξανακάνει πρωθυπουργό έναν αρχηγό που παραδέχτηκε τι σε σοβαρά ζητήματα έκανε λάθη. Παραδεχτήκατε ότι υποβάθμισε τον κίνδυνο του Grexit. Ότι ο Βαρουφάκης είχε χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων. Εκτιμήσατε λάθος ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες. Το ψηφιδωτό των λαθών δεν μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο;», ήταν η ερώτηση της κας Κοσιώνη.

Η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θέλει έναν πρωθυπουργό που να λέει την αλήθεια. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως το άλλο όνομα των λαθών μας είναι εμπειρία. Απέκτησα εμπειρία, ματώσαμε. Όποιος επιχειρεί, κάνει και σφάλματα. Εμείς προσπαθήσαμε, κερδίσαμε έδαφος, βάλαμε τον λαό στο προσκήνιο. Είπα την αλήθεια στο δημοψήφισμα, ότι θα φέρουμε μία καλύτερη συμφωνία και τη φέραμε.

Διαφωνώ ότι στην εκτίμηση πως οι συνθήκες αστάθειας δεν υπήρχαν όταν παραλάβαμε. Παραλάβαμε έλλειμμα και άδεια ταμεία, με την πέμπτη αξιολόγηση χωρίς ούτε ένα ευρώ την 5η αξιολόγηση. Το μεγαλύτερο ψέμα Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης. Εμείς θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία όσο αρτιότερα μπορούμε».

Ο κ. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ
Στο θέμα των κλειστών τραπεζών αλλά και για τους αγρότες απάντησε σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Β. Μειμαράκης: Ο Τσίπρας λέει ψέματα ότι βρήκε άδεια ταμεία. Ο Τσίπρας ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες όπως είπε και ο Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι είχαν συμφωνήσει αφού είχαν συμφωνήσει το grexit για να τους πιέσουν και να συνεννοηθούν, τον κατηγορεί ότι έκανε πίσω. Εμείς σαν ΝΔ διδαχθήκαμε από τα λάθη μας. Το θέμα για το γάλα ήταν σοβαρό και παραιτήθηκε υπουργός, το πληρώσαμε. Σήμερα με νέους ανθρώπους θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE