Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ευρωπαϊκό νότο

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ παραχωρεί αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ενώ θα σχολιάσει και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εργασιακά.

 

Μιλώντας για το Ταμείο Ανάπτυξης που πρότεινε η Κομισιόν, και από το οποίο η Ελλάδα θα εισπράξει περί τα 32 δισ., ευρώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη για όλο τον ευρωπαϊκό νότο». Αν και προειδοποίησε, να μην βιαστούμε πριν δούμε όλα τα σημεία, έχω εμπειρία από Ευρωπαϊκά Συμβούλια και είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις» είπε.

 

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε ότι η πρόταση της Κομισιόν «εμπεριέχει ποιοτικά στοιχεία τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στο σκληρό βορά, όπως η αμοιβαιοποίηση». «Είναι θετική εξέλιξη, αν και ελήφθη εξ ανάγκης» σημείωσε και εξήγησε: «Το σκληρό ευρωπαϊκό ιερατείο, η σκληρή Γερμανία, συνειδητοποίησαν ότι αν δεν αλλάξουν τακτική σ’ αυτή τη φάση ο συστημικός κίνδυνος που λέγεται Ιταλία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάσπαση της Ευρώπης». Υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να δούμε αν υπάρξουν αιρεσιμότητες (μνημόνια) αλλά και το χρονικό βάθος των μέτρων.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας πρότεινε να μειωθεί εκτάκτως για τους καλοκαιρινούς μήνες ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, όπως είχε προτείνει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE