Θεοχάρης: Το σχέδιο για τον Τουρισμό θα είναι ξεκάθαρο και συνεκτικό

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό, με τον Χάρη Θεοχάρη να τονίζει από την Βουλή, πως αυτό θα είναι «ξεκάθαρο και συνεκτικό».

Το απόγευμα της Τρίτης συζητήθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» και στη 1 το μεσημέρι θα γίνει ακρόαση των εμπλεκομένων φορέων στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα, στις 7, θα υπάρξει συζήτηση επι των άρθρων και την Πέμπτη 21 Μαϊου θα είναι η δεύτερη ανάγνωσή του.

Το νομοσχέδιο προωθεί τον καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα, ενώ περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το καθεστώς λειτουργίας που διέπει τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

Ο κ. Θεοχάρης, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στα ωφέλη που θα έχει για την χώρα ο καταδυτικός τουρισμός, ενώ σημείωσε πως «όποιος δεν θέλει να στηρίξει το νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, θέλει τη στασιμότητα του τουρισμού». «Σήμερα», όπως εξήγησε «η παράκτια οικονομία είναι η δύναμη της χώρας» και συμπλήρωσε ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι ήπιας μορφής ανάπτυξη και προσελκύει τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE