Καλπάζει ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ακόμα 1.783 θάνατοι σε μια μέρα

1.783 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 16.478 ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Ο απολογισμός των 1.83 νεκρών σε μια μέρα είναι μεν βαρύς αλλά είναι μειωμένος σε σχέση με τις δυο προηγούμενες μέρες, όταν οι ΗΠΑ είχαν σχεδόν 2.000 νεκρούς σε ένα 24ωρο. Χθες, ο απολογισμός που έδωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ήταν 1.973 νεκροί.

Στις ΗΠΑ καταγράφεται ο δεύτερος βαρύτερος απολογισμός νεκρών στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, που είναι χαμηλότερος μόνο από αυτόν στην Ιταλία (18.279 θάνατοι ως χθες στις 22:00).

Για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, στις ΗΠΑ καταγράφονταν σχεδόν 2.000 νεκροί σε κάθε 24ωρο. Επρόκειτο για τους βαρύτερους απολογισμούς που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν σχεδόν το ένα τέταρτο των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη, πάνω από 460.000 συνολικά, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου καταγράφονται πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι την ημέρα, παρά τα μέτρα περιορισμού των πολιτών που εφαρμόζονται προοδευτικά στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας: θρηνεί πάνω από 7.000 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ των θυμάτων μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες (+799), μολαταύτα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ μέχρι χθες τόσο χαμηλός αφότου κλιμακώθηκε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE