Πέθαναν στο καθήκον: 43 γιατροί ανάμεσα στα θύματα του κορωνοϊού στην Ιταλία

Οι άνθρωποι που σε αντίξοες συνθήκες δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν απώλειες. 8.215 οι νεκροί στην Ιταλία σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Νέα κρούσματα στο «σημείο μηδέν» της χώρας. Στην άδεια πλατεία το Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί να λήξει η πανδημία το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο κορονοϊός θερίζει ζωές στην Ιταλία περισσότερο από κάθε χώρα της Ευρώπης. Ανάμεσα στους νεκρούς από την επιδημία στη χώρα που αποκαλείται «σημείο μηδέν» για τη Γηραιά Ήπειρο είναι και εκείνοι που δίνουν μάχη για να σώσουν τους άλλους.

Έως σήμερα από το φονικό πέρασμα του κορονοϊού στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 43 γιατροί. Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο και πέθαναν χθες το βράδυ.

Πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες, αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Νέα κρούσματα στο «σημείο μηδέν» στην Ιταλία

Στο Κοντόνιο, όπου πριν από έναν μήνα είχε εντοπιστεί η πρώτη εστία μόλυνσης στη Λομβαρδία και για ένα διάστημα δεν καταγράφονταν νέες μολύνσεις, άλλοι έξι κάτοικοι διαγνώσθηκαν τώρα θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, τα νέα κρούσματα οφείλονται στο ότι δεν ισχύει πλέον η “κόκκινη ζώνη”, δηλαδή η πλήρης απαγόρευση εισόδου και εξόδου από το Κοντόνιο.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας έκανε γνωστό πως το γεγονός ότι χθες διαγνώσθηκαν 2.500 νέα κρούσματα του κορονοϊού, οφείλεται στο ότι αυξήθηκε ο αριθμός των τεστ για την ανίχνευσή του. Κατά την χθεσινή ημέρα σε ολόκληρη την περιοχή έγιναν 6.050 τεστ.

Ο Πάπας και η προσευχή στην άδεια πλατεία

Στις 18:00 το απόγευμα, λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα ο νεότερος απολογισμός της πορείας του κορονοϊού στην Ιταλία, ο Πάπας Φραγκίσκος θα πάει, μόνος, στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου για να προσευχηθεί υπέρ της λήξης της επιδημίας.

Στην πλατεία θα μεταφερθούν μια βυζαντινή εικόνα, η οποία κατά την παράδοση προστατεύει τον λαό της Ρώμης, όπως και ένας ξύλινος σταυρός του 14ου αιώνα, που οι καθολικοί θεωρούν ότι βοήθησε σημαντικά στο να υποχωρήσει η πανούκλα από την ιταλική πρωτεύουσα το 1522.

Ο Φραγκίσκος θα δωρίσει επίσης 30 αναπνευστήρες, τους οποίους αγόρασε η Υπηρεσία Αγαθοεργιών του Βατικανού, στα νοσοκομεία της Ιταλίας που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ


  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE