Πως ζει το Λονδίνο το «αμόκ» του κορονοϊού

 

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, με τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας σήμερα να επιβεβαιώνουν το πρώτο κρούσμα εντός ελληνικής επικράτειας. Στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα εκατοντάδες κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Γηραιά Ηπειρο.

 

 

Η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, με πάνω από 322 ασθενείς και 10 θανάτους. Η γειτονική χώρα είναι η πηγή εισόδου του Covid-19 στην Γηραιά Ηπειρο και οι περισσότεροι που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό στις άλλες χώρες της Ευρώπης είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία.

 

«Υπάρχει ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων»

 

Η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι η Γερμανία με 18, τρίτη η Γαλλία με 17 και τέταρτη η Αγγλία με 13. Εκεί όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός από το μεσημέρι της Τετάρτης για το αυριανό παιχνίδι με την Αρσεναλ, για τους «32» του Europa League.

 

 

Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και τα μέλη της αποστολής των Πειραιωτών, μόλις πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου φόρεσαν μάσκες για να προστατευτούν. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την άφιξη του Ολυμπιακού είναι ενδεικτικές.

 

 

Στην Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες ώρες επικρατεί πανικός, με την πετρελαϊκή εταιρία «Chevron» να κλείνει τα γραφεία της στο Λονδίνο και να στέλνει σπίτια τους 300 και πλέον εργαζόμενους, καθώς ένας από τους εργάτες εμφάνισε τα συμπτώματα του κορονοϊού.

 

Οι βρετανικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων και φοβούνται για την άμεση εξάπλωσή του σε όλα τα μήκη και πλάτη του Νησιού.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ των βρετανικών ιστοσελίδων, οι αρμόδιες αρχές είναι προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο, το οποίο κάνει λόγο για εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 500.000 νεκρούς.

 

 

Δεκάδες νοσοκομεία στην Αγγλία βρίσκονται σε συναγερμό για να υποδεχθούν ασθενείς που έχουν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού και δεκάδες σχολεία στο Λονδίνο έχουν κλείσει για λόγους δημόσιας υγείας. Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, με τους πολίτες να τρέχουν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Στα ΜΜM ο κόσμος κυκλοφορεί με μάσκες, ενώ στα μαγαζιά γίνεται συνεχώς απολύμανση.

 

 

Στους δρόμους του Λονδίνου κυριαρχεί πανικός και είναι έκδηλη η ανησυχία για το μέλλον. Οι Αρχές φοβούνται για την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.700 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Οι βρετανικές αρχές μάλιστα ζητούν σε όσους ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία να παραμείνουν σπίτια τους και να μείνουν μακριά από άλλους ανθρώπους για μερικές ημέρες, ενώ σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα θα πρέπει να απευθυνθούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

 

Η Ευρώπη βρίσκεται στο… κόκκινο, με τον κορονοϊό να έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες μέσω της Ιταλίας. Μέσα σε όλα αυτά, οι αθλητές καλούνται να αγωνιστούν. Να παίξουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ ή με όποιο άλλο άθλημα ασχολούνται. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Marca», ωστόσο, ήταν χαρακτηριστικό της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει μπει πλέον η Γηραιά Ηπειρος: «Με τον κορονοϊό δεν παίζεις».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE