Ο Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και το… «μακεδονικό κρασί»

Κρατώντας ένα μπουκάλι «μακεδονικό» κρασί στα χέρια το οποίο προσέφερε ως δώρο στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε μαζί του στο Λονδίνο. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 70 ετών της Συμμαχίας.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντησή τους ενώ έκανε ειδική αναφορά στο δώρο που προσέφερε στον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές της χώρας του.

«Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές μας. "θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ" είπε μια φορά και έδειξε στην πράξη ότι η Συμμαχία λειτουργεί, και έτσι εκπληρώνουμε ένα όνειρο γενεών. Στην υγειά σου Γενς, απόλαυσε τη γεύση αυτού του σπουδαίου μακεδονικού κρασιού» επεσήμανε στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Σημειώνεται πως η ετικέτα της φιάλης που δώρισε ο Ζόραν Ζάεφ στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ γράφει: «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας – Υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το «ΜΚ» είναι ο διεθνής κωδικός της χώρας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το συγκεκριμένο κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE