Κομισιόν: Υποστηρίζουμε θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού

Την στήριξή της στην ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού εξέφρασε η Κομισιόν, μέσω της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναφορικά με το ζήτημα της διάταξης για το ασυμβίβαστο των μελών και στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αναφέρθηκε την Τρίτη η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», επισήμανε η εκπρόσωπος , προσθέτοντας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε η Επίτροπος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Εχθές, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού απομακρύνθηκε η Βασιλική Θάνου, καθώς σύμφωνα με ΦΕΚ προβλέπονται συγκεκριμένα ασυμβίβαστα για την επιλογή του πρόεδρου και των μελών της επιτροπή. Η ιδιότητα του προέδρου είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE