10 νεκροί από μεγάλη φωτιά σε στούντιο animation στο Κιότο Ιαπωνίας(VIDEO)

Φόβους πως πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει εκφράζουν οι αρχές στην Ιαπωνία μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο που ανήκει στην εταιρία Kyoto Animation. Η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Αν και αρχικά η ενημέρωση από τις αρχές ήταν πως ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τα θύματα από τη φωτιά είναι τουλάχιστον 10.

Άλλοι 37 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά στο τριώροφο κτίριο της Kyoto Animation. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας άνδρας εισέβαλε στο κτίριο της εταιρίας, στο Κιότο, και αφού έριξε παντού άγνωστο εύφλεκτο υγρό, έβαλε φωτιά και προκάλεσε πανικό. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, ενώ μυστήριο καλύπτει και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στον εμπρησμό. Ο δράσης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος, αφού έχει κι εκείνος τραυματιστεί από τη φωτιά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη δημόσια τηλεόραση NHK, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αλλά δεν μπορούσε να δώσει ακριβή αριθμό.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 10:30 τοπική ώρα (σ.σ. 04:30 ώρα Ελλάδας) σε κτίριο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και animation.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κιότο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και περισσότερα από 35 οχήματα.
Πηγή: newsit.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE