Γαλλία : Επιβάλει περιβαλλοντικό φόρο στις πτήσεις από τη χώρα

Περιβαλλοντικός φόρος ύψους 1,50 έως και 18 ευρώ θα επιβάλεται από το 2020 σε όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. «Δεν τίθεται θέμα ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μας θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν μετά τη λήξη του Συμβουλίου Οικολογικής Προστασίας.

Ο φόρος αυτός θα αφορά μόνο τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γαλλία και όχι εκείνες που φτάνουν στη χώρα. Θα καθορίζεται ανάλογα με το δρομολόγιο και τη θέση, για παράδειγμα θα ανέρχεται στο 1,5 ευρώ για την οικονομική θέση στις πτήσεις εσωτερικού και εντός χωρών της ΕΕ και θα φτάνει τα 18 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση σε πτήσεις εκτός χωρών της ΕΕ. Δεν θα ισχύει όμως για τις πτήσεις με ανταπόκριση και για εκείνες με προορισμό την Κορσική και τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Εκτιμάται ότι από τον φόρο αυτό θα συγκεντρωθούν 180 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν για την ανάπτυξη πιο οικολογικών υποδομών στον τομέα των μεταφορών, κυρίως στους σιδηροδρόμους.

Πηγή: enikos.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE