Πούτιν: Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν τα πουλιά και τα σκουλήκια

Τι κι αν ο κόσμος στρέφεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι σίγουρος πως αυτό αποτελεί τη λύση. Και δεν δίστασε να αμφισβητήσει το πόσο ασφαλής είναι η αιολική ενέργεια.

«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι καλό πράγμα, όμως άραγε λαμβάνονται υπόψη τα πουλιά σε αυτήν την περίπτωση; Πόσα πουλιά σκοτώνονται;», διερωτήθηκε ο Πούτιν, μιλώντας σε συνέδριο για τη βιομηχανία. Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη ένστασή του.

«Οι ανεμογεννήτριες δονούνται, με αποτέλεσμα να σκουλήκια να βγαίνουν από το έδαφος. Δεν είναι αστείο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Κανείς δεν θέλει έναν πλανήτη με ανεμογεννήτριες

Επιπλέον, ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να ζουν σε έναν πλανήτη καλυμμένο από σειρές με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ.

Η Ρωσία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, αλλά υπολείπεται κατά πολύ των άλλων χωρών στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής ή της αιολικής. Η αιολική ενέργεια σπανίως χρησιμοποιείται στη χώρα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE