Δύο Καναδέζες φοιτήτριες απήχθησαν στο Κουμάσι

Δύο Καναδέζες φοιτήτριες, εθελόντριες μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης, απήχθησαν στο Κουμάσι, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γκάνας, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές απαγωγές, ιδίως αλλοδαπών, από δράστες που ζητούν λύτρα για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι φοιτήτριες του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Κουμάσι, ηλικίας 19 και 20 ετών, απήχθησαν την Τρίτη γύρω στις 8 το βράδυ, μόλις βγήκαν από ένα ταξί που τις μετέφερε σε μια λέσχη γκολφ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Ντέιβιντ Εκλού. Μέσα στο όχημα βρισκόταν και μια τρίτη νεαρή γυναίκα, η οποία δεν πρόλαβε να βγει έξω και γλίτωσε. "Όταν ο οδηγός της Uber αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, συνέχισε την πορεία του με την τρίτη πελάτισσα" η οποία επικοινώνησε με τις αρχές και ανέφερε την απαγωγή, εξήγησε ο Εκλού.

Οι δύο νεαρές γυναίκες είναι εθελόντριες της Youth Challenge International, μιας καναδικής οργάνωσης που εδρεύει στο Τορόντο.

  • Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καναδά, Γκιγιόμ Μπεριμπέ, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ή να δώσει πληροφορίες για την υπόθεση, για να μην εμποδίσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απελευθέρωση των δύο γυναικών.

Αν και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, οι αρχές θεωρούν ότι έχουν να κάνουν με άλλη μια υπόθεση απαγωγής για λύτρα. Η πρακτική αυτή είναι πολύ συν ηθισμένη στη γειτονική Νιγηρία. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλές απαγωγές για λύτρα στην Γκάνα, "ένα φαινόμενο που πλήττει τους Νιγηριανούς αδελφούς μας αλλά εμείς δεν το γνωρίζαμε μέχρι τώρα", είχε δηλώσει στα τέλη Απριλίου ο πρόεδρος Νάνα Ακούφο-Άντο.

Τον Απρίλιο, ένας Εσθονός διπλωμάτης απήχθη στην Άκρα και κρατήθηκε για 24 ώρες από μια ομάδα Νιγηριανών. Στο Κουμάσι απήχθη επίσης ένας Ινδός επιχειρηματίας, ο οποίος κρατήθηκε από τους δράστες για περίπου δύο ημέρες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE