Το BBC "ξαναχτυπά": Η σλαβομακεδονική μειονότητα δεν μπορεί να υπολογιστεί

Το BBC παίρνει θέση και απαντά στις αντιφάσεις του ρεπορτάζ του. Ειδικότερα, το BBC επιμένει στην ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας ενώ απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέα Πετρίδη αναφέρει ότι «ο αριθμός των σλαβόφωνων ή των μακεδονικής εθνότητας απογόνων στην Ελλάδα είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια».

Παράλληλα δίνοντας μία ακόμη απάντηση σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας, Ανδρέα Πετρίδη, για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε στις 24 Φεβρουαρίου το BBC υποστηρίζει ότι δεν έκανε λόγο για «μεγάλη καταπιεσμένη μειονότητα».

Παραπέμπει δε στο σημείο του ρεπορτάζ όπου γράφει «ο ιστορικός Λεωνίδας Εμπειρίκος υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 [σλαβόφωνοι ή «μακεδονικής» εθνότητας απόγονοι] ζουν ακόμα στην ελληνική περιοχή της Μακεδονίας, ωστόσο μόνο 10.000-20.000 θα ταυτοποιούντο ως μέλη μιας μειονότητας».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρίδης είχε μιλήσει για τις αντιφάσεις που υπάρχουν στο ρεπορτάζ καθώς από τη μία αναφερόταν ότι η «μακεδονική γλώσσα» είχε απαγορευθεί επί Ιωάννη Μεταξά και από την άλλη ότι «η μακεδονική γλώσσα δεν έχει απαγορευθεί επισήμως στην Ελλάδα»

Το BBC υποστηρίζει ότι στο δημοσίευμα καθίσταται σαφές ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει απαγορευθεί επισήμως «εδώ και δεκαετίες».

Σημειώνεται μάλιστα ότι το βρετανικό δίκτυο δεν παίρνει θέση στα περί μονόπλευρου δημοσιεύματος που επισημαίνει ο κ. Πετρίδης, καθώς οι επίσημες ελληνικές θέσεις είχαν ελάχιστη έκταση, ενώ κατηγορούσε την Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, το BBC επισημαίνει ότι δεν κατανοεί την επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Μακεδόνων Μεγάλης Βρετανίας ότι την υποτιθέμενη αυτή μειονότητα εκπροσωπεί ένα κόμμα με αντίστοιχες πεποιθήσεις και ελάχιστη εκλογική απήχηση.


             

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE