Θέλουν να παντρευτούν αλλά δεν μπορούν, γιατί είναι...πρώτα ξαδέρφια(VIDEO)

Δύο ξαδέρφια που λένε ότι είναι ερωτευμένα μεταξύ τους έθεσαν ένα διαδικτυακό αίτημα, κάνοντας έκκληση στην πολιτεία της Γιούτα στις ΗΠΑ να τους επιτρέψει να παντρευτούν νόμιμα.

«Ο πρώτος ξάδερφός μου και εγώ είμαστε ερωτευμένοι όλη μας τη ζωή αλλά μας απαγορεύεται να παντρευτούμε στην πολιτεία Γιούτα όπου και ζούμε» γράφει στο αίτημα η Angela Peang. «Πιστεύουμε ότι ο νόμος είναι παρωχημένος και χρειάζεται αλλαγή ώστε να μπορέσουμε να νομιμοποιήσουμε την αγάπη μας».

Σύμφωνα με το CBS, στόχος του ζευγαριού είναι να συγκεντρώσουν 1.000 υπογραφές. Από την Τετάρτη το πρωί περίπου 75 είχαν υπογράψει. Η Peang ανέφερε ότι αγαπάει τον ξάδερφό της Michael Lee από τότε που ήταν στις πρώτες τάξεις του σχολείου. Ο πατέρας της Peang είναι ο μεγαλύτερος από 12 παιδιά και η αδερφή του, το πέμπτο παιδί στην οικογένεια είναι η μητέρα του Lee.

«Πάντα παίζαμε πολύ ως παιδιά» θυμάται η Peang από τη σχέση τους όταν ήταν μικροί. «Μπαίναμε σε μια ντουλάπα και φιλιόμασταν και χορεύαμε. Μας φαινόταν απολύτως φυσικό».

«Είπε στη μαμά μου ότι θα με παντρευόταν» ανέφερε η γυναίκα. Η μητέρα της είπε στον Michael ότι δεν μπορούσαν να παντρευτούν αλλά ότι μπορούσαν να είναι φίλοι. Κάθε φορά που συναντούσε ο ένας τον άλλον σε οικογενειακές μαζώξεις, ο δεσμός τους παρέμενε ισχυρός. Μια φορά μέλη της οικογένειας τους έπιασαν να φιλιούνται, θυμάται η Peang. «Μπλέξαμε» είπε. «Μετά από αυτό κάπως απομακρυνθήκαμε».

Τα ξαδέρφια παντρεύτηκαν άλλους ανθρώπους και η Peang έκανε τρία παιδιά με τον σύζυγό της. Αλλά και τα δύο ζευγάρια τελικά πήραν διαζύγιο. Η Angie και ο Michael δεν είχαν δει ο ένας τον άλλον για περίπου 10 χρόνια όταν και οι δύο εμφανίστηκαν στο σπίτι της γιαγιάς τους τα περασμένα Χριστούγεννα. Αμέσως επανενώθηκαν.

«Νιώσαμε την αγάπη και καταλάβαμε ότι έλειψε ο ένας στον άλλον αυτά τα χρόνια» είπε η Peang. «Αποφασίσαμε ότι θα εκδηλώσουμε αυτό που νιώθουμε και θα είμαστε ειλικρινείς για την αγάπη μας. Ήταν πολύ τρομακτικό να σκεφτόμαστε πώς θα αντιδρούσε η οικογένειά μας επειδή είναι συντηρητικοί Μορμόνοι… φοβηθήκαμε ότι μπορεί να μας αποκλείσουν».

Στη συνέχεια η γυναίκα ανέφερε ότι έλαβαν μεικτές αντιδράσεις από τα μέλη της οικογένειας. Οι γονείς τους νιώθουν ότι η σχέση τους μπορεί να «απειλήσει την ταυτότητα της οικογένειας». Το νεότερο παιδί της το δέχτηκε αλλά οι δύο πιο μεγάλες κόρες της θεώρησαν ότι είναι «λάθος» και «παράξενο». «Τελικά άρχισαν να το δέχονται και είπαν ότι συναινούν και με τον γάμο» είπε η Peang.

Τα ξαδέρφια δεν μπορούν να παντρευτούν στη Γιούτα, αλλά στην πολιτεία του Κολοράντο ο νόμος είναι διαφορετικός. Πήγαν λοιπόν στον δικαστή και τους πάντρεψε. «Είμαι επισήμως ένας παντρεμένος άνδρας με λαμπρό μέλλον» έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο Lee.

Στη Γιούτα ο γάμος μεταξύ δύο πρώτων ξαδέρφων επιτρέπεται μόνο αν είναι και δύο πάνω από 65 ετών.

Το ζευγάρι επιδιώκει την αλλαγή του νόμου στην πολιτεία που διαμένει. «Ο γάμος στο Κολοράντο ήταν ένα βήμα και η συλλογή των υπογραφών είναι ένα άλλο» είπε η Peang.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE