Έμεινε ανάπηρος όταν πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iphone!

Ο Γουάνκ είναι σήμερα 25 ετών. Πριν λίγα χρόνια, όταν ήταν 17 ετών αποφάσισε να πουλήσει το δεξί του νεφρό προκειμένου να μπορέσει να πάρει ένα iphone. Και το έκανε. Από την επέμβαση πήρε 2.800 ευρώ και με τα λεφτά αυτά αγόρασε και το iphone 4 και ένα ipad 2. Ο Γουάνκ ήταν τότε χαρούμενος δεν ήξερε όμως σε τι μπελάδες είχε βάλει την υγεία του και την ίδια του τη ζωή.

Η πώληση του νεφρού και η επέμβαση αφαίρεσης του, έγινε σε μια παράνομη κλινική στην επαρχία Αχούι στην Κίνα, την οποία εντόπισε μέσω διαδικτύου.

Σήμερα ο Γουάνκ κινδυνεύει να πεθάνει. Έχει μείνει ανάπηρος από διάφορες επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά την επέμβαση. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα έπεσε σε κώμα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας τα 2800 ευρώ που πήρε σαν αποζημίωση ο Γουάνκ αντιστοιχούν στο 10% του συνολικού ποσού που πήραν οι γιατροί που έκαναν παράνομα την επέμβαση.

Η οικογένεια του Γουάνκ ύστερα από αγώνες που έκανε σε συνεργασία με την αστυνομία, κατάφερε να εντοπίσει το κύκλωμα εμπορίας οργάνων και με μια συντονισμένη επιχείρηση να τους συλλάβει.

Μεσάζοντες και γιατροί πέρασαν από δίκη και καταδικάστηκαν. Ο Γουάνκ έλαβε ως αποζημίωση 170.000 ευρώ. Ο Γουάνκ συνήλθε από το κώμα όμως πλέον πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

topontiki

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE