"Προειδοποίηση" Μπόλτον στη συριακή κυβέρνηση

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον δήλωσε σήμερα τη συριακή κυβέρνηση πως δεν θα πρέπει να εκλάβει την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα ως ευκαιρία για να χρησιμοποιήσει αυτή τα χημικά της όπλα.

“Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αλλαγή στις αμερικανικές θέσεις για τα χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση και απολύτως ουδεμία αλλαγή στη θέση μας πως οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μία ρωμαλέα απάντηση, ακριβώς όπως πράξαμε σε άλλες δύο περιπτώσεις”, δήλωσε ο Μπόλτον στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του, λίγο προτού προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ.

“Συνεπώς η κυβέρνηση `Ασαντ δεν θα πρέπει να βαυκαλίζεται ως προς αυτό το θέμα”, πρόσθεσε ο Μπόλτον. “Καθώς επεξεργαζόμαστε το πώς η αποχώρησή μας πρόκειται να εξελιχθεί και υπό ποίες συνθήκες, δεν θέλουμε η κυβέρνηση κσαντ επ` ουδενί να θεωρήσει πως αυτό που κάνουμε αντιπροσωπεύει μία χαλάρωση της αντίθεσής μας στη χρήση όπλων μαζικής εξόντωσης”, τόνισε ο Αμερικανός σύμβουλος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE