12 οι υποψήφιοι για τη θέση της Μέρκελ

Σε εξέλιξη είναι στο Βερολίνο, η διήμερη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τον Δεκέμβριο στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος ηγέτης του, στη θέση της καγκελαρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικά 24ώρα, έπειτα από 18 χρόνια στην ηγεσία του CDU, η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις εκλογές στην Έσση και τη Βαυαρία. Σκοπεύει όμως να παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.

Συνολικά 12 στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την επιθυμία να θέσουν υποψηφιότητα για να διαδεχτούν τη Μέρκελ

Τρία ηγετικά στελέχη έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι: ο νυν υπουργός υγείας Γενς Σπαν, που έχει επικρίνει την πολιτική της Μέρκελ, ο δικηγόρος Φρίντριχ Μερτς, πρώην επικεφαλής των συντηρητικών τη Μπούντεστανγκ και νυν μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών αλλά και μία γυναίκα, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η γενική γραμματέας του CDU και στενή σύμμαχος της καγκελαρίου.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 6-8 Δεκεμβρίου στο Αμβούργο, θα συζητηθούν τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αφού στην Έσση το CDU κατέγραψε τα χειρότερα ποσοστά του από το 1966, αλλά και τρόποι για να κερδίσει και πάλι το κόμμα την εμπιστοσύνη του κόσμου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE